ÖDP'li Taş: O yürüyüş, Gezi'nin birikimini yansıttı

ÖDP'li Taş: O yürüyüş, Gezi'nin birikimini yansıttı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Heyeti üyesi Alper Taş, RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk oldu. Bir etabına katıldığı Adalet Yürüyüşü'nü değerlendiren Taş, 16 Nisan Referandumu'ndaki 'Hayır' bloğunun 2018'deki yerel seçimlere tek adaylarla gitmesi gerektiğini söyledi.

'Adalet Yürüyüşü'nün bir geçmişi olduğunu, toplumun Gezi'den biriktirdiklerinin, 16 Nisan Referandumu'ndan biriktirdiklerinin bir tür adalet talebi etrafında güncellenmesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Alper Taş, "'Adalet Yürüyüşü'nü toplumsal mücadelenin bir ürünü olarak kabul ediyoruz" dedi.

Adalet Yürüyüşü'nün açtığı yoldan yürünmesi gerektiğini ifade eden Taş, söz konusu yolu 'bağımsız yargı, özgür bir medya, OHAL'in kalktığı, demokratik, özgür bir Türkiye'nin inşa edildiği bir ortak yürüyüşün zemini' olarak tanımladı.

CHP'nin daha önce 'Sokak kaos üretir' söylemini kullandığını ancak Adalet Yürüyüşü ile sokağın CHP'ye de iyi geldiğinin görüldüğünü anlatan Alper Taş, "Böylece CHP de kendi özeleştirisini vermiş oldu" şeklinde konuştu.