Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu artık ahlaki bir problem

Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu artık ahlaki bir problem

AK Parti Sözcüsü Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı ile ilgili sözlerine tepki göstererek "CHP'nin başında olması talihsizlik" dedi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun "ahlaki bir problem haline geldiğini" kaydeden Çelik, şunları söyledi:
Dünyada iktidarın oyları düşer, ana muhalefetin desteği artar. Türkiye'de tersi oluyor. Ana muhalefet partisi sürekli toplumdan kopuk siyasi parti olarak yola devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun bu son üslubu, bir sorumsuzluk bir özensizlik olarak değerlendirilebilirdi, bunu düzeltmedi. Israrla arkasında durduğunu söyledi. Şu anda Kılıçdaroğlu, ahlaki problem haline gelmiştir. CHP'nin başında olması da talihsizliktir. Ana muhalefetin siyasette bir şey temsil edemez noktaya gelmesi, sadece statükonun temsilcisi konumuna gelmesi, siyasi açıdan antidemokratik söylemlerle gündeme gelmesi talihsizliktir. 
Bizim bundan memnuniyet duymamız gerekir. Ama son gelinen noktada ana muhalefet partisini bizim karşımızda daha güçsüz kılan bu şahsın bir hanımefendiye kullandığı bu üslup onu artık ahlaki problem haline getirmiştir. Türk siyasetinin seviyesini aşağıya çeken bir sabotaj unsuru olarak duran, büyük meselelerle ilgili olarak ahlaki açıdan asla kabul edilemez üslubuyla ilgili olarak bir kere daha kınıyoruz. Aslında bir iki sağduyulu açıklama vardı CHP'den. Bunu büyütebilselerdi bir çıkış noktası olacaktır. Siyasi ve ahlaki açıdan sorunlu bu açıklamalar hiçbir şekilde kabul edilemez. Çeşitli söylemler hatırlıyoruz. Ama en vahimi budur. Bir siyasetçiden ortaya çıkması, bunu bir hanımefendiye söylemiş olması, Kılıçdaroğlu ile beraber anılacak. Toplumun duyarlı kesimlerine bunu protesto eden kadınlara teşekkür ediyoruz. Partiler üstü ortak bir tutum alınmasını tavsiye ediyoruz.