'Özür dilemem, tebliğ benim görevim'

'Özür dilemem, tebliğ benim görevim'

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'yla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşım tepkilere neden olan Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, kendisini "O benim inancım gereği görüşlerimi yansıtan bir paylaşımdı. Benim tebliğ görevim var" diye savundu.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Tokyo vizesi alması sonrasında bütün Türkiye bayram sevinci yaşarken sosyal medya hesabında "Allahu Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil" şeklinde yazdığı için büyük tepkilerle karşılaşan Düzce'ye bağlı Kaynaşlı ilçesinin Belediye Başkanı Birol Şahin RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası programına konuk oldu.

"Ben bir görüş ortaya koydum. Bu da Kur'an'da vardır. Kur'an ne diyorsa o. Biz inanıyorsak ona uymak zorundayız" diye konuşan Şahin özür dilemeyi de reddetti.

Atilla Güner'in neden böyle bir mesaj atma ihtiyacı hissettiği sorusunu "Allah Müslümanlar'a tebliğ vazifesi vermiş kardeşim. Ben de bu görevi yerine getirdim" şeklinde cevaplayan Belediye Başkanı Birol Şahin "MHP'den aradılar. Listeden çıkardıklarını bildirdiler. Ne karar verirlerse versinler çok da önemli değil" dedi.

Birol Şahin'in milli voleybolcuların giydiği spor kıyafetine, sanki sokakta gezen insanların kıyafetinden söz ediyor gibi yorum yapması, ardından da "müslüman değiller ise" diyerek bütün milli sporcuların inancına dil uzatması Türkiye'nin her yerinde büyük tepkilere neden oldu.

YURT HABER