Partinin kuruluş tarihi belli oldu

Partinin kuruluş tarihi belli oldu

Yeni parti kurmaya hazırlanan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kuruluş dilekçesini 13 Aralık'ta bakanlığa vermesinin planlandığı öğrenildi

Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisinin kuruluş dilekçesini vermeye hazırlandığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığına verilecek dilekçenin 13 Aralık olacağı öne sürüldü. Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi’nin aktardığı bilgiye göre dilekçeyi vermek için Davutoğlu bakanlığa gitmeyecek. Selvi konuyla ilgili şunları yazdı:

Davutoğlu’nun partisinin ismi ve amblemi belirlendi, kuruluş tarihi tespit edildi.

‘Bizim Parti’ ve ‘Bir Parti’ isimleri tercih edilmemiş. Bir isim üzerinde karar kılınmış ama dün itibarıyla o ismin tesciliyle ilgili yasal prosedür sonuçlanmadığı için açıklamadılar. Daha önce belirlenen çınar yaprağı yerine, yeni parti ismi ve yeni logo tercih edilmiş. Partinin kuruluş tarihi de belirlenmiş. 13 Aralık Cuma günü kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na vermeyi planlıyorlar. Yetişmezse, 16 Aralık Pazartesi günü partilerini kuracaklar. Partinin kuruluş dilekçesini vermek üzere Davutoğlu’nun İçişleri Bakanlığı’na gitmesi düşünülmüyor. 130 kişiden oluşacak kurucular kurulunda 25 genç, 25 kadının yer alması kararlaştırılmış.