Perinçek: "Kasım Süleymani hepimizin şehididir"

Perinçek: "Kasım Süleymani hepimizin şehididir"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yaptığı basın açıklamasında "Kasım Süleymani hepimizin şehididir" dedi.

Perinçek şöyle dedi: “İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Mühendisi, Karadeniz’den Umman Denizi’ne uzanan insanlık cephesinin şehitleridir. Batı Asya topraklarının ve denizlerinin ABD ve İsrail teröründen arınması ve barışa kavuşması uğruna hayatlarını vermişlerdir. Onlar, hepimizin şehidi oldular.”

Terör eyleminin bizzat Başkan Trump’ın emriyle işlendiğini vurgulayan Perinçek, “ABD bugün Haçlı Terörünün merkezinde bulunuyor” saptaması yaptı.

“İran Rehberi Sayın Hamaney’e, İran İslam Cumhuriyeti Hükümetine ve Devrim Muhafızları Komutanlığı’na başsağlığı dileklerimi bildirdim” diyen Perinçek “İran Devletinin ABD terörüne misliyle yanıt vereceği anlaşılıyor. Bu yanıt, ABD’nin piyonlarını değil, doğrudan ABD askerî güçlerini hedef alacak. Nitekim İran adına yapılan açıklamada, “Beyaz Saray, askerleri için tabut hazırlasın” deniyor.” İfadesini kullandı.

Batı Asya ülkelerinin ABD’nin savaş kışkırtmasıyla yüz yüze geldiğine dikkati çeken Perinçek, “Dolayısıyla içine girdiğimiz süreçte hedef, yalnız İran değildir” dedi.

“Günün siyaseti ve görevi bellidir: Barışı korumak için, ABD İsrail terör ekseninin karşısına caydırıcı bir kuvveti cephenin her bölümüne yığmak gerekir” vurgusu yapan Perinçek, açıklamasının devamında şunları ifade etti: “Dostlarını yalnız bırakanlar, yarın kendi cephesinde yalnız kalır. Daha önemlisi, savaş kışkırtmasını boşa çıkarmak için, cephenin her mevzisinde hep birlikte olmak durumundayız. Bu açıdan savaşa karşı barış cephesinin sloganı bugün “Hepimiz Her Mevzideyiz” olmalıdır.”

Vatan Partisi olarak, Türkiye’nin güvenlik stratejisini belirlemiş bulunuyoruz, diyen Perinçek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Öncelikle Hükümetin gerçekçi olması ve cephenin farklı yerlerinde farklı duruşlardan vazgeçmesi, tutarlı olması gerekiyor.

İran’ın şehitleri, hepimizin şehitleridir.

İran’ın güvenliği, hepimizin güvenliğidir.

Türkiye’nin güvenliği, Batı Asya’daki her ülkenin ortak güvenliğidir.

Doğu Akdeniz’deki mavi vatanlarımızı ve doğal kaynaklarımızı savunmak, hepimizin ortak davasıdır.”

YURT HABER