Perinçek: 'Türkiye Abhazya’yı tanıyacak'

Perinçek: 'Türkiye Abhazya’yı tanıyacak'

Vatan Partisi lideri Perinçek, Türkiye’nin Abhazya’yı tanıyacağını belirtti.

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’i makamında kabul etti.

Abhazya Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde Türkiye’nin Abhazya’yı tanıyacağını vurgulayan Perinçek şunları kaydetti: "Abhazya Türkiye tarafından resmen tanınmalı. Bunun koşulları var. Türkiye Atlantik’ten kopuyor. Avrasya’ya yerleşiyor. Hepimiz hem Türk hem Abhazız. Bu nedenle Türkiye Abhaz devletini tanıyacak. Abhazya aynı zamanda Türkiye ile Rusya arasında köprü görevini görüyor. Karadeniz bizim ortak vatanımız, Mavi Vatanımız."

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, görüşmede; “Türkiye’deki Abhaz toplumu iki ülke arasında köprü görevi görüyor. Tarihsel köklerle birbirimize bağlıyız. ‘Karadeniz bizim ortak vatanımız’ tespitine katılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de güçlü bir yönetim olduğunu belirten Abhazya Cumhurbaşkanı, Türkiye ile Rusya arasındaki iyi ilişkilerden duydukları memnuniyeti de dile getirdi. Hacımba, “Burada köprü görevi yapmaya hazırız” dedi.

Perinçek Hacımba görüşmesinin ardından heyetler arası toplantıya geçildi. Toplantıda iki ülke arasında ekonomi, ticaret, turizm ve kültür alanlarında atılması gereken adımlar ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Abhazya'nın Türkiye'de tanıtılması için özel çalışma yapılması kararı alındı.

Vatan Partisi heyeti, Abhayza Parlamentosu ziyareti ve ikili işbirliği anlaşmalarının imzalanmasının ardından yurda dönecek.

YURT HABER