Perinçek’ten Libya tezkeresine şartlı destek

Perinçek’ten Libya tezkeresine şartlı destek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek partisinin Libya tezkeresi konusundaki tutumunu bir basım açıklaması ile duyurdu.

Kırım ve Karadeniz’den Karabağ’a, Boğazlara ve Ege Denizi’ne, Ege’den Doğu Akdeniz ve Libya’ya, oradan Filistin’e, Suriye ve Irak’ın kuzeyinden İran’a ve Hürmüz Boğazı’na, hatta Umman Denizi’ne kadar tek bir cephe oluştuğunu belirten Vatan Partisi Genel Başkanı, “bütün bu sorunlar, aslında tek bir sorunun parçalarıdır” dedi.

Libya’ya asker gönderme sorununun da, Bütünsel Strateji içinde ele alınması ve çözülmesi gerektiğini vurgulayan Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki Türkiye Hükümetinin de Libya mevzilerine Karadeniz’den Umman Denizi’ne uzanan bir strateji içinde bakmasına ihtiyaç vardır. Bizi Libya’da yalnız bırakacak bir sürecin kapısını açmak yerine, Libya’da ABD ve İsrail’i yalnız bırakacak bir strateji izlemeliyiz. Asker yollamak, o zaman başarı getirecektir. Aksi halde ABD’nin tuzağına düşme tehlikesi dahi vardır” dedi.

Libya ile imzalanan Deniz Yetki Alanları Anlaşması’nın Doğu Akdeniz’de diğer ülkelerle de yapılması gerektiğini vurgulayan VP Lideri, “Dış siyasette başarı, jeopolitik olanakları değerlendirmekle olur. Durumlara tabi olmak değil, durumları olabilirlikleri kullanarak değiştirmek, aktif siyasetin temel ilkesidir. Suriye ve Mısır ile işbirliği koşulları vardır. Bu ülkelerle ortak çıkarlarımız belirleyicidir. Suriye ve Mısır, ABD ve İsrail’in yanında değil, Türkiye’nin ve Rusya’nın yanında yer almak durumundadırlar” dedi.

“Libya sorunu tek başına ele alınacak ve çözülecek bir sorun değildir. Libya ile sınırlı bakış açısı, bizi Ege’de, Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz veya güney sınırlarımızda zorluklarla karşı karşıya bırakır” diyen Perinçek, tezkere konusunda tutumlarını şöyle ifade etti: “Vatan Partisi olarak, Libya’ya asker gönderme önerisine şartlı destek veriyoruz. Hükümetimizin Libya’ya asker gönderme girişimini Rusya, Suriye ve Mısır ile işbirliğiyle tamamlamasına yönelik çalışmalarla birlikte yürütmesini bekliyoruz.”

YURT HABER