Sabah Gazetesi 'darbe gecesi tavla partisi' dedi... Yalan çıktı!

Sabah Gazetesi 'darbe gecesi tavla partisi' dedi... Yalan çıktı!

Sabah gazetesi, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tavla oynadığını yazdı. Haberde, İnce'nin 28 Aralık 2014'te 'Köyün gençleri ile okey oynuyoruz' notuyla paylaştığı fotoğraf da yer aldı. Haberde kaynak olarak 'Arşiv' yazılan, 28 Aralık 2014'te İnce'nin sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf da yer alıyor. İnce bu paylaşımında 'Köyün gençleri ile okey oynuyoruz' diye yazmıştı. 

Sabah gazetesinde Sema Alim Dalgıç imzasıyla yayımlanan haber "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Fetullahçı Terör Örgütü'nce gerçekleştirilen 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesi nerede olduğu sır gibi saklanıyordu. SABAH, İnce'nin o gece nerede olduğunun sırrını çözdü" ifadesiyle başlıyor.
Haberde İnce'nin kardeşi CHP Yalova İl Genel Meclis Üyesi kardeşi Hüseyin İnce ile birlikte yazlıkta tavla oynadığı iddia ediliyor. 


Haberde 'İnce'nin yakınları' kaynak gösterilirken şu ifadeler kullanılıyor:
"İnce'nin yakınlarının anlattığına göre, o gece İnce ve kardeşi tavla oynarken darbe girişimi olduğunu öğrendi. Muharrem İnce'nin eşinin de Balıkesirli olduğu biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ihanet girişimine karşı halkı meydanlara davet ettiği dakikalarda İnce'nin aynı yazlıkta evde bulunduğu öğrenildi."

Haberde kaynak olarak 'Arşiv' yazılan, 28 Aralık 2014'te İnce'nin sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf da yer alıyor. İnce bu paylaşımında "Köyün gençleri ile okey oynuyoruz" diye yazmıştı.