Saray'ın kritik ismi Özhaseki'yi hedef aldı!

Saray'ın kritik ismi Özhaseki'yi hedef aldı!

Cumhurbaşkanı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi Şükrü Karatepe yazdığı kitapta, AKP Ankara adayı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri'deki çalışmalarını eleştirdiği ortaya çıktı.

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir adayı Mesut Doğan, AKP’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki ile ilgili dikkat çeken bir bilgiyi açıkladı. Doğan, Özhaseki’den önce Kayseri belediye başkanı olan ve şu an Cumhurbaşkanı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Şükrü Karatepe’nin Kayseri ile ilgili yazdığı kitapta halefi Mehmet Özhaseki’ye yönelik ağır eleştirilerini gündeme getirdi.

Doğan, daha önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan, şu an ise Cumhurbaşkanı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi Şükrü Karatepe’nin Kayseri ile ilgili yazdığı “Kendini Kuran Şehir” adlı kitabın önsözüne dikkat çekti. Saadet’in adayı Doğan, AKP’li Şükrü Karatepe’nin halefi ve AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin belediye başkanlığı dönemindeki çalışmalarına yönelik sert eleştirilerini gündeme getirdi.

'KAYSERi HATASI ANKARA’DA YAŞANMASIN'

Milli Gazete’nin haberine göre, Saadet adayı Doğan, Şükrü Karatepe’nin 1994 Refah Partisi’nin Kayseri belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak, daha sonraki yıllarda Karatepe’nin 1998 yılında cezaevine düştüğünü söyledi. Karatepe’nin ardından Mehmet Özhaseki’nin göreve geldiğini ifade eden Doğan, o dönem cezaevinde bulunan Karatepe’nin “Kendini Kuran Şehir” adlı kitabı kaleme aldığını kaydetti. Daha sonraki yıllarda da kitabın basımına devam edildiğini dile getiren Doğan, Karatepe’nin 3 ay önce tekrar basıma verdiği kitabın önsözünü gündeme getirdi. Doğan, Karatepe’nin yazdığı kitabın önsözünde kendisinden sonra göreve gelen Özhaseki’nin Kayseri’nin yapısında ciddi sıkıntılar oluştuğunu kitabında aktardığını belirterek, Kayseri için tecrübe edilmiş bir hatanın Türkiye’nin vitrini olan Ankara için büyük hata olacağını belirtti.

'ŞEHRi TAHRiP ETTiLER'

Şu anda da Cumhurbaşkanı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi olan Karatepe, kitabının 3’üncü basımında yazdığı önsözünde Kayseri’de Mehmet Özhaseki dönemine işaretle, “Ne yazık ki 21. yüzyılın başında şehri yönetme sorumluluğunu üstlenenlerin, devraldıkları emanete yeterince saygılı davrandıkları söylenemez. Yöneticiler, modernleşme döneminin en kıymetli birikimine duygusuzca müdahale ederek, şehrin temel imajını oluşturan geniş ve uzun bulvarların tamamı tahrip ettiler” diyerek sert eleştirilerde bulundu.

'İLERDE 'ANKARA’YA DA İHANET ETTİK' DERLER'

Doğan, Karatepe’nin kitabının önsözünde yazdıklarına dikkat çekerek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ankara’nın başşehir ve Türkiye’nin vitrini olduğunu belirten Doğan, Başkent’in bir horoz dövüşüne heba edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Karatepe 3 ay önce yazdığı kitabın önsözünde diyor ki ‘Özhaseki Kayseri’yi mahvetti.’ Biz de diyoruz ki, aynı şey Ankara’nın başına gelmesin. Ankara’nın böyle bir tecrübeye ihtiyacı yok. Biz Kayseri’de yaşanan tecrübeyi Ankara’da yaşatırsak Cumhurbaşkanımız bir ya da iki yıl sonra ‘Üzülerek söylüyorum, ‘Ankara’ya ihanet ettik’ demek zorunda kalabilir”değerlendirmesinde bulundu.

ESKİ KAYSERİ TARİHE KARIŞTI

Önsözünde Karatepe, Mehmet Özhaseki dönemine dikkat çekerek, yeşil alanların ve ağaçların yok edildiğinin altını çizdi. Özhaseki dönemini kastederek “şehrin omurgasının kırıldığını” da belirten Karatepe, Kayseri’nin betona gömüldüğüne dair sert eleştirilerde bulundu. Önsözünde eleştirilerine devam eden Karatepe, “Geniş cadde ve bulvarlarıyla hayranlık uyandıran eski Kayseri tarihe karıştı” diyerek şehrin tahrip edildiğine dikkat çekti.

'ANKARA’NIN SORUNU YAVAŞ YAVAŞ HALLEDİLMEZ'

Doğan, Ankara’ya yazı tura dayatılması yapıldığını vurgulayarak, “Biz inanıyoruz vatandaşlarımız ‘ne yazı ne de tura’ diyecek. Ankara dik durup Saadet Partisi diyecektir. Ankara’yı bekleyen birçok sorun var. Ankara’nın sorunları ‘yavaş yavaş’ halledilmez. Tecrübe edilmiş ve başarısız olmuş bir yanlış tekrar tecrübe edilmez. Ankara’nın yeni bir soluğa, yeni bir heyecana, yeni bir duruşa ve yeni bir bakış açısına ihtiyacı var. Yani Saadet Partili bir belediyeye ihtiyacı var” diye konuştu.