Sarıgül: Kılıçdaroğlu’nun bazı şeylere gücü yetmediğini düşünüyorum

Sarıgül: Kılıçdaroğlu’nun bazı şeylere gücü yetmediğini düşünüyorum

CHP’den aday gösterilmemesi üzerine istifa eden ve 31 Mart yerel seçimlerinde DSP’nin Şişli Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, "Kılıçdaroğlu’na kırgın değilim ancak bazı şeylere gücü yetmediğini düşünüyorum" dedi.

DSP Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CNN TÜRK'te 40 programında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.

CHP’nin oylarını böldüğü yönündeki eleştirilere 2009 seçimlerini örnek göstererek yanıt veren Sarıgül, “2009 seçimlerinde ben DSP’nin adayı olduğum zaman CHP’nin oylarını bölmedim ki. Bütün yurttaşlarımız yerel seçimlerde partilerden daha çok adaylara ve şahıslara bakıyor. Şişlili yurttaşlarımız daha çok hizmet yapacak, Şişli’yi çok iyi bir noktaya taşıyacak. Aday kimse bakacaklar ve oylarını ona verecekler. Ben Şişli’de hiçbir siyasi parti gözetmeden her yurttaşın oyunu alıyorum. CHP’li arkadaşlarımın da büyük bir bölümü bizimle beraber ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şişli seçmeni CHP-DSP ayrımı asla yapmaz” diye konuştu.

DSP Genel Başkanlığı’na aday olmak istediği iddialarını yalanlayan Sarıgül, “DSP’nin Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal’dır ve kendisiyle tam bir anlaşma ve iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Benim görevim DSP Genel Başkanlığı değil. Benim görevim Şişlili yurttaşlarımı mutlu etmek” açıklamasında bulundu.

Sarıgül, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na asla kırgın değilim. Ancak onun bazı şeylere gücü yetmediğini düşünüyorum. CHP’nin kurumsal kimliğine benim saygım sonsuz” dedi.