Şentop'tan Meclis'teki 'terör eylemiyle' ilgili açıklama

Şentop'tan Meclis'teki 'terör eylemiyle' ilgili açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Meclis'teki 'terör eylemi' ile ilgili "Meclis'teki vekille ilişkilendirilmesi yanlış olur. Vekillerimizin daha dikkatli olmasını tavsiye ederim" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'teki 'terör eylemi' girişimi hakkında açıklama yaptı. Şentop, "Burada milletvekillerimizin talepleri oluyor. Belirli bir milletvekili ile doğrudan ilişkilendirilmesi yanlış olur" şeklinde konuştu. 

Şentop şunları kaydetti:

"İkisi birden giriş yapmak istiyorlar. Kadın olan şüphelinin Meclis'e giriş yasağı olduğu anlaşılıyor. Görevlimize saldırıyor, erkek olan arkadan boğazını sıkıyor. Güvenlik güçlerince etkisiz hale getiriliyor. Savcılık olaya el koydu, soruşturma devam ediyor. Meclisimizde güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Güvenlik sistemi iyi bir sistem. Ama ilave bir şey gerekirse yapılır.

Erkek olan şahısla ilgili bir arama kaydı yok. Kadın ile ilgili örgüt üyeliği değil başka bir suçtan var. Mahkeme kararı var.

Burada milletvekillerimizin talepleri oluyor. Belirli bir milletvekili ile doğrudan ilişkilendirilmesi yanlış olur. Bazen seçim bölgesinden tanımadığı kişilerle görüşebiliyor. Danışman arkadaşlarımızın daha dikkatli hareket etmelerini öneririm. Güvenlik görevlilerimizin giriş çıkışlarla ilgili aldığı önlemler kimseyi rahatsız etmemeli. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor."