Sezgin: Dış politikamız savruluyor

Sezgin: Dış politikamız savruluyor

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanlığı tarafından il ve iIçe teşkilatlarına partinin vizyonu ve hedeflerinin anlatılmasını amaçlayan teşkilat eğitimleri, Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıyla başladı.

Siyaset Akademisi Başkanı ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, İYİ Parti’nin tüzük ve programı hakkında yapılan bilgilendirmeye ek olarak, ekonomi ve dış politika başta olmak üzere güncel konularla ilgili de değerlendirmeler yapılarak katılımcıların sorulan cevaplandırıldı.

Yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin Rusya ile imzaladığı İdlib'de ateşkes antlaşmasına değinen Sezgin, "Ateşkesle büyük bir felaketten dönüldü. Şehitlerimizi rahmet anıyorum. Ama madem böyle bir sonuca razı gösterecektik, niye o şehitleri verdik diye yanıyorum. İmzalanan ateşkes kırılgandır. Anlatılan kahramanlık masallarına bakmayın, dış politikamız bir gün Rusya'nın, ertesi gün ABD'nin dümen suyunda savruluyor" dedi.

Sezgin, açıklamasında teşkilattaki arkadaşlarına seslenerek, "İYİ Parti Siyaset Akdemisi, partimizin Türkiye'de siyaset kurumunun kalitesini arttırma, siyasetin dilini temiz, yapıcı üsluba dönüştürme, partimizin kimliğini daha da güçlendirme yönündeki çabaların bir parçası olarak kurulmuş bir siyaset okuludur. Eğitimlerimize, insanlık tarihinin başladığı, tarım ve hayvancılığın ilk adımlarının atıldığı, Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da başlamaya karar verdik. İnanıyorum ki, bu adım hem siyaset akademimiz hem de cesurlar hareketimiz açısından hayırlı bir ilk adım olacak” ifadelerini kullandı.

Sezgin çiftçilerin sorunlarına da değinerek, "Urfalı çiftçi kardeşlerimizin borçları nedeniyle DEDAŞ ile yaşadığı sıkıntıları da yakından takip ediyoruz. Çiftçimizin hak ettiği 3 kuruş desteğe DEDAŞ tarafından el konuluyor olması akıl alır gibi değil" dedi.

Eğitime 8 Mart Pazar günü Mardin'de devam edilecek. İki günlük eğitimin ardından Nisan ayının ilk haftasında Aydın ve Muğla teşkilatlarında düzenlenecek olan etkinliklerle eğitimlere devam edilmesi planlanıyor.