Sezgin Tanrıkulu ile Burhan Kuzu arasında 'Zindaşti' atışması

Sezgin Tanrıkulu ile Burhan Kuzu arasında 'Zindaşti' atışması

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, sosyal medya hesabı Twitter’da CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ya ‘teröristlerin’ cenazesine katıldığını, PKK DHKP-C'nin avukatlığını yaptığını ve 'CIA ajanı' olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği iddiasının ardından geçen günlerde Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan Kuzu’ya “Pis ve kirli ilişkilerin dibine batmışsınız ve çırpınıyorsunuz. İstifa edin, itiraf edin ve etkin pişmanlıktan yararlanın” yanıtını verdi.

SUÇ DUYURUSU

Kuzu’nun sözlerinin suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını ifade eden Tanrıkulu, eski AKP milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağını söyledi.

Tanrıkulu’nun yanıtının ardından Kuzu, Zindaşti olayının 7 yıl önce yaşandığını ve kendisiyle ilgili bir şey yokken peşinen suçlandığını yazdı. Kuzu, Zindaşti’ye vatandaşlık verilmesi için daha önce aradığını söylediği Emniyet'in "'sıkıntı var’ deyince ‘aman kalsın vermeyin" dediğini de ifade etti.

Kuzu ve Tanrıkulu arasındaki tartışma, şu sözlerle noktalandı:

Kuzu: "Sen bir köşe yazarının ifadelerini doğru kabul edip kesin yargıya varıyorsun. Hakim hakkında açılan soruşturmada ’bana kimse telefon filan açmadı, bir şey demedi’ diyor. Buna ne diyeceksin? Senin hukuk anlayışın böyle zan üzerine midir?"

Sezgin Tanrıkulu ile Burhan Kuzu arasında 'Zindaşti' atışması

Sezgin Tanrıkulu@MSTanrikulu

Kriminoloji dersinde hocalarımızdan öğrendiğim, yazdıklarınızın tam karşılığı suçluluk psikolojisidir.Pis ve kirli ilişkilerin dibine batmışsınız ve çırpınıyorsunuz.İstifa edin,itiraf edin ve etkin pişmanlıktan yararlanın!Suç duyurusu ve tazminat davaları da geliyor! @BurhanKuzu

717

00:45 - 9 Mar 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik