'Soyadını Kayseri'de olmayan dağdan alan Özhaseki...'

'Soyadını Kayseri'de olmayan dağdan alan Özhaseki...'

Seçimi kazanan CHP'li belediye başkanlarına 'Hitler' göndermesinde bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer'den sert yanıt geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP’nin yerel seçimlerde son olarak İstanbul’u da kazanmasının ardından dikkat çeken bir benzetme yaptı. Kendisinin de aday olduğu ve Ankara’da Mahsur Yavaş’a karşı  kaybettiği yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendiren Özhaseki, CHP'yi kastederek, “Hitler’in propaganda bakanının (Paul Joseph Goebbels) ‘çok yalan söyleyin ve ısrar edin’ taktiğini tutturdular ve bunun neticesinde milletin gözünü boyayarak bazı yerlerde işbaşına geldiler. Çok şükür aramızda çok farklar var ama bazı yerlerde ne yazık ki bu taktiğe inanıldı." ifadelerini kullandı. Erzurum’un Palandöken ilçesinde bir otelde düzenlenen ‘Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı’nda konuşan Özhaseki’nin bu yöndeki ifadelerine tepki gösteren CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Kişi kendinden bilirmiş işi. Yalanı essah gibi söyleyen, FETÖ kumpaslarına ‘Allah’a iman eder gibi inanan’ , soyadını Kayseri'de olmayan dağdan alan Özhaseki, Ankara yenilgisinin ardından yeni iftira ve yalanlarla yeniden siyaset sahnesine çıkmış.” dedi. CHP Milletvekili Çetin Arık da sosyal medya hesabından İl Başkanı Özer'in açıklamasını paylaştı. 

KAYSERİ'DE HASEKİ DAĞI NEREDE?

Özhaseki, yerel seçimler öncesinde AKP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken katıldığı bir televizyon programında, "Bize Kayseri'de 'Hasekiler' derler. Adımıza kocaman Haseki Dağı var. Bizim sokağımızın köşesinde Haseki Sokağı yazar. Nüfus memurları gelirler, soyadı kanunu çıktığında onu yazarlar. Dedemin dedesi söyler bunu. Padişahlığı çağrışıyor derler. Dedemiz yazdıramayınca sinirlenir, öfkelenir. Kebapçılık yaptığı için Karakebap yazar. O günkü nüfus memurların yazmasından kaynaklanan bir şeydi. Sonra 60 ihtilane kadar babam yazdıramaz. Kayseri'nin hangi köşesine gidip sorarsanız herkes Hasekiler'i bilir." ifadelerini kullanmıştı. Özhaseki'nin bu açıklaması sonrası, "Kayseri'de Haseki Dağı nerede?" tartışması başlamıştı.