Suç duyurusu da durduramadı: İttifakın asıl fonksiyonu PKK’ya tünel açmak

Suç duyurusu da durduramadı: İttifakın asıl fonksiyonu PKK’ya tünel açmak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’ye ve Millet İttifakı’na yönelik ‘terörle iş birliği’ ithamını sürdürerek, “Bugün ‘şer ittifakı’nın asıl fonksiyonu, sıkışmış PKK’ya bir tünel açmaktır” dedi.

CHP’nin ‘Suçu, suç örgütlerini överken CHP’yi bunlarla iş birliği halinde gösterdiği’ iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı isimlerden biri olan İçişleri Bakanı Süleymen Soylu, Ankara’nın Polatlı ilçesinde düzenlenen programda da suçlamalarına devam etti.

‘HDP EŞİTTİR PKK’

Soylu şunları söyledi: “FETÖ’sü de DHKP-C’si de PKK’sı da bir terör örgütüdür. ‘Bizim bunlarla da bunları sevenle de işimiz olmaz’ diyemeyen anlayışı, artık bu ülkenin gündeminin dışında bırakmak istiyoruz. HDP ile beraber olmayın, HDP eşittir PKK. Zaten onlar da inkar etmiyorlar, diyoruz; anlatamıyoruz. ‘DHKP-C terör örgütüdür, onlarca terör eylemi var, yüzlerce cana kıymış, şunlara moral vermeyin’ diyoruz, anlatamıyoruz. ‘Hapishanede ziyaretlerine gidiyorsunuz, Demirtaş’a özgürlük istiyorsunuz, bu yanlış iştir, siyasi partiler terör örgütleriyle yan yana gelmez’ diyoruz; zinhar, yine anlatamıyoruz.”

“Ben bu CHP’nin HDP ile ve bu illegal yapılarla ne işi olduğunu hala anlayabilmiş değilim” diyen İçişleri Bakanı şöyle devam etti: “Kendini cumhuriyetçi çizgide tarif eden bir siyasi partiyi getirip de FETÖ-PKK-DHKP-C çizgisine neden ve nasıl yasladılar, bunu tabanlarına nasıl anlattılar, anlayabilmiş değilim. Saadet Partisi’ne ne dediler de bu çorbanın içine kattılar? Güya milliyetçi çizgide olduğunu iddia eden İYİ Parti’ye ne fısıldadılar da PKK ile yan yana getirdiler. Ben bunu anlayabiliyor değilim. 6-7 yıldır Türkiye’nin başına bir çorap örmeye çalışıyorlar ve bugün içinde PKK’nın da FETÖ’nün de olduğu, bunları koordine eden küresel güçlerin de olduğu bir yapıyla milletin karşısına çıkıyorlar. Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden buradaki tezgahı yutturmaya, HDP’yi ve PKK’yı gizlemeye çalışıyorlar.”

Soylu, “Esasen bugün bir yerel seçimle, kapana sıkışan PKK’ya bir tünel açmaya çalışıyorlar. Kabul etsinler veya etmesinler, bugün ‘şer ittifakı’nın asıl fonksiyonu, sıkışmış PKK’ya bir tünel açmaktır” diye konuştu.

‘2019’DA 42 PKK’LI TESLİM OLDU, 27’SİNİ İKNA EDİP GETİRDİK’

PKK ile mücadele konusuna değinen Bakan Soylu, “2019’da teslim olan PKK’lı terörist sayısı 42. Bunların 27’sini ikna ederek getirmişiz. Ellerinde olanı dahi koruyamıyorlar, 700 kişi kaldı dağ kadrolarında” dedi.