Sur’un yasaklı mahallesinde seçmenler oy kullanıyor

Sur’un yasaklı mahallesinde seçmenler oy kullanıyor

Dünyanın en uzun sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesindeki 6 mahallenin seçmenleri, 1'i yasaklı mahalledeki okulda olmak üzere sandıklara giderek oylarını kullandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede, belediyenin önündeki polis kontrol noktası, bariyerler ve zırhlı araç da kaldırıldı.

Sokağa çıkma yasağının başladığı 2 Aralık 2015 tarihinden sonra 103 gün süren abluka ve operasyonların ardından yıkımın devam ettiği Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinin 6 mahallesinde, taş üstünde taş bırakılmadı. Kamulaştırma kararı ardından az hasarlı veya hasarsız binaların da yıkılmasıyla mahalleler dümdüz edildi. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği 6 mahalleden kentin dört bir yanına dağılan seçmenler de bugün sandık başına giderek oylarını kullandı.

YASAKLI MAHALLEDEKİ OKULDA SANDIKLAR KURULDU

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, yasağın ve yıkımın devam ettiği Cevatpaşa Mahallesi sakinleri ise oylarını yasaklı alanda bulanan Alparslan İlköğretim Okulu’nda kullanıyor. Polis kontrol noktası ve bariyerleri aşarak yasaklı alana giriş yapan yurttaşların yoğunluğu dikkat çekti. İlçede yaşlı ve engelli yurttaşlar akrabalarının desteği ile sandık başına gelerek oylarını kullanırken, katılımın yoğun olduğu gözlendi. 

Yasaklı mahallelerde ve oy kullanan diğer okullarda yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

BELEDİYEDE ÖNÜNDEKİ BARİYERLER KALDIRILDI

Öte yandan kayyum atandıktan sonra 2 buçuk yıldır Sur Belediyesi önüne konulan polis kontrol noktası, polis bariyerleri ve zırhlı aracın, bu sabah saatlerinde belediye önünden kaldırıldığı görüldü.

Fotoğraf: Sertaç Kayar / Sputnik