TBMM Başkanı skandal sözlerini savundu: Şahsi düşüncelerimi söyledim

TBMM Başkanı skandal sözlerini savundu: Şahsi düşüncelerimi söyledim

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı" sözlerine ilişkin, "Şahsi düşüncelerimi ifade ettim" dedi

Meclis Başkanı Kahraman'ın anayasada laiklik olmaması gerektiğini söylemesinin ardından gelen tepkilere "Şahsi düşüncelerimi ifade ettim. Konuşmamın farklı değerlendirilmesi masum bir tavır değildir. Laiklik her türlü din ve inanç özgürlüğünü güvence altına alır" savunmasını yaptı.
Konuyla ilgili Habetürk'e konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, Kahraman'ın sözlerini savunarak şunları söyledi:
"Anayasaların başlangıç metinleri olsun mu olmasın mı, devlet düzeninini tanımlasın mı tanımlamasın mı tartışma olan bir konudur. Bu zaten teorik olarak tartışmalardan birisidir. AK Parit tarafından hazırlanmakta olan bu konu gündemimize gelmiş, tartışılmış değildir. Türkiye'deki laiklik olan mesele ise yıllardır, laikliğin çok yanlış bir şekilde uygulanmasıdır. Fiilen böyle bir durum uygulanmakla birlikte, belki din ve inanç özgürlükleri daha sıkı bir şekilde anayasa teminat altına alınması bu da düşünülebilir. Sayın Meclis Başkanımız da çok haklı olarak laikçi uygulamaların etkisiyle bunları söylüyor. Burada aslolan anayasanın toplumun ruhuna uygun bir şekilde dizayn edilmesidir. Bu önemli bir tartışmanın gündeme gelmesini sağlamıştır. AK Parti olarak böyle bir konunun metinde yer alamaması tartışılmış değildir" (SOL)