Toprak: İktidar Meclis’ten kaçtı

Toprak: İktidar Meclis’ten kaçtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, iktidarın Meclis’ten kaçtığını söyledi.

İdlib’de 2 Şubat’tan bu yana ilan edilmemiş, ama 1 Mart itibarıyla resmiyet kazanan Bahar Kalkanı Harekâtı’nda verilen şehitlerin sayısı 56’ya ulaştığına dikkati çeken Toprak, “iktidarın sergilediği tavır ve yapılan açıklamalar, Millet ile araya konulan mesafenin uçuruma dönüştüğünü, toplumun acılarına duyarsızlığın zirveye çıkmış halidir” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Toprak devamla, “Putin’den Trump’a, Merkel’e varana kadar yabancı ülke liderlerini telefonla arayıp bilgi veren iktidar, milletin temsilcilerinin, seçtiği vekillerinin yer aldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) olağanüstü toplama taleplerini “olağan dışı bir şey yok” gerekçesiyle geri çevirerek, meclisten kaçtı” dedi.

İktidarın, İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıdan yansıyan görüntülerin ve gülüşmelerin iktidarın gündemiyle milletin gündemi arasındaki uçurumu gözler önüne serdiğini belirten Toprak, “TBMM’nin olağan toplantı gününde Milli Savunma Bakanı tarafından bilgilendirilmesini öngören AK Parti önergesi, TBMM yetkisinde olan savaş ilanı ya da Türk Ordusuyla ilgili konularda iktidarın yetki gaspı ve olağanüstü durumları sıradanlaştırılmasından öte bir şey değildir” dedi.

Erdoğan Toprak, bugün geldiğimiz noktada dış politika ile iç politikanın geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Yasalar delinmekten kevgire döndü. Diplomasi tükendi! Avrupa sınırlarına akın eden sığınmacıların akıbeti bilinmezken, İdlib’den gelen milyonlarca Suriyeliye yer açmak için mi Türkiye’dekilere sınır kapıları açılıyor! Bir dış politikası, bir ekonomi politikası ve bir göç politikası da olmayan iktidar, anlık – günü birlik kararlarla ülkemizi her gün yeni bir bataklığa sürüklüyor.”