Tuncay Özkan: Artık İçişleri Bakanlığı yok hükmündedir

Tuncay Özkan: Artık İçişleri Bakanlığı yok hükmündedir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan sert çıktı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, gazeteci yazar Saygı Öztürk hakkında “namussuzluktur” demesini TBMM gündemine taşıyarak, “Bir anlamı yok. Artık İçişleri Bakanlığı’nın hiçbir değeri yoktur. Yok hükmündedir. Çürümüştür. Çürüyen her şey gibi o da düşecek. Elinizde bir tek şey var. Korku. Artık milletin korkacak şeyi kalmadı” dedi.

Özkan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, iktidarın 2020 bütçesinin halka hiçbir fayda sağlamadığı belirterek “çürük bütçe” eleştirisinde bulundu. Özkan, “Çürüyen şey gibi o da düşecektir. Bugün düştüğünü gördük. Bu bütçe bizim hiçbir yaramıza ilaç olmadığı gibi daha çok borç, daha çok yoksulluk, daha çok yoksunluk getirmiştir. Bütçe halk için yapılan bir şey değildir. Bütçe, ‘çıkar odaklarının çarkı dönebilsin’ diye yapıyoruz” dedi.

“Çatıyı söksek de aydınlıkla karşılaşsak”


İçişleri Bakanı Soylu’nun, gazeteci yazar Saygı Öztürk hakkında “namussuzluktur” ifadelerini kullanmasına tepki gösteren Özkan, şunları söyledi:

“Elinizde bir tek şey var. Korku. Daha çok korkutmak. Gazeteci yazı yazacak, İçişleri Bakanı müdahale edecek. ‘Namussuz sana gösteririm.’ Artık milletin korkacak şeyi kalmadı. Biz daha çok özgürlük ‘daha çok demokrasi’ diyoruz. Siz her birimizi yeşil toplu trollerle, küfürle, hakaretle, İçişleri Bakanı ile korkutmaya çalışırsanız, toplumun dinamizmini kaybetmesine yol açarsınız. Bir daha ayağa kalkamayız. Şu Meclis çatısını söksek de yukarıdaki aydınlık ile karşılaşsak diyorum. Toplumun bu kadar uzağında, bu kadar politize olmuş bir yapıyı biz taşıyamayız.”

“İçişleri Bakanlığı’nın hiçbir değeri yoktur”


Özkan, “Herkesi çivi gibi görürseniz siz de kendinizi keser yerine koyarsınız. Bunun sonunda gidecek yer yoktur. ‘Bütçeyi birlikte yapalım’ dedik, saraya kaçırdınız. Sonuç? ‘Borçlanacağız, para bulacağız, üç tane zenginin cebi daha şişecek, yoksuldan İBAN ile para toplayacağız ve daha çok korkutacağız.’ İçişleri Bakanı Saygı Öztürk’e bu korkuyu saldı. Bir anlamı yok. Artık İçişleri Bakanlığı’nın hiçbir değeri yoktur. Yok hükmündedir. Çürümüştür. Çürüyen her şey gibi o da düşecek. Bize zaman kaybından başka da hiçbir şey kazandırmayacak” diye konuştu.

“Biz korkmayız”


Altı yıl cezaevinde mahpus olduğunu anımsatan Özkan, şöyle devam etti:

“Biz korkmayız, korkuyu bilmeyiz. Korkutma huyundan, tehditten vazgeçin. 15 Temmuz alçaklığı bizim için fırsat yaratabilirdi. 15’ten 20’ye geçen süre içinde bunu Allahın lütfu olarak görüp ‘siyasi darbeyle daha despotik bir şekilde kendime çevirebilirim’ derseniz, birlikte demokrasiyi güçlendiremeyiz. İster asker ister sivil ‘daha çok özgürlük’ diye bağırmak zorundayız. Biz özgürlük için demokrasi için bu ülkenin çocuklarına borcumuz olan büyük ülke bırakabilmek için varımızı yoğumuzu koyacağız. Birlikte bunu başaracağız. Biz söz veriyoruz.”


Özkan konuşmasında, Dışişleri Komisyonu Başkanı AKP’li Volkan Bozkır’ın BM Genel Kurul Başkanlığına seçilmesinden gurur duyduklarını ifadere ederek kutladı.