Tuncay Özkan: Gel bu hatadan dön Sayın Erdoğan!

Tuncay Özkan: Gel bu hatadan dön Sayın Erdoğan!

CHP'li Özkan'dan, Erdoğan hakkında bir 'Arşiv unutmaz' paylaşımı daha: Gel bu hatadan dön

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdoğan'ın politikalarının tam tersi olan söylemlerini sosyal medya hesabından paylaşarak "Gel bu hatadan dön Sayın Erdoğan!" çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün, belediyelerin düzenlediği yardım kampanyası nedeniyle kendisine ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Bugün de, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı'nın belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımını da yasakladığını duyurdu.

Keza yine, koronavirüse karşı CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Fuar alanında açtığı Sahra Hastanesi Adana İl Sağlık Müdürlüğünce mühürlendi.

"ARŞİV UNUTMAZ"
Hem belediyelerin bağış kampanyasına hem de ücretsiz ekmek dağıtımına getirilen yasak, ve Sahra Hastanesine vurulan mühür konuşulmaya devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, kişisel Twitter hesabından dikkat çeken bir video paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arşivini açan CHP'li Özkan, söz konusu paylaşımına, "ARŞİV UNUTMAZ! Belediyelere yardım toplatmıyor, yardım toplayan başkanlara soruşturma açıyor, ekmek dağıtmasını engelliyor, sahra hastanesini mühürletiyor! Ülkeyi kim geriyor sorusuna Erdoğan yanıt veriyor" notunu düştü.

Özkan'ın paylaştığı videoda, Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı sırada, merkezi yönetime eleştiriler getirdiği görülürken, "Bu belediye kimin belediyesi, bu halkın belediyesi değil mi? Efendim germeyin. E geren kim, ortada işte… Sizsiniz geren. Ülkeyi geren sizsiniz. Bu merkezi yönetimdeki anlayış. Çetelerle müşterek çalışan kafa. Mafyayla müşterek çalışan kafa, bu ülkeyi geren bunlardır" ifadelerini kullanıyor.

BİR ARŞİV DAHA: ERDOĞAN DA YAPIYORSA SAMİMİYETSİZDİR...
Tuncay Özkan paylaştığı bir diğer arşiv videosuna ise şu notu düştü:

ARŞİV UNUTMAZ!
Gazeteciler çıkmasın diye gece yarısı önerge verildi! Erdoğan haklı; Bu samimiyetsiz bir devlet yönetimidir! Gel bu hatadan dön Sayın Erdoğan!"

Tuncay Özkan: Gel bu hatadan dön Sayın Erdoğan!

Söz konusu videoda Erdoğan'ın yaptığı bir konuşma yer alıyor. Erdoğan şunları söylüyor:

"'312. madde Meclis'e Eşber yasası olarak gelmişti' dedi. 'Ne zamanki Tayyip Erdoğan'ın şiir okumaktan dolayı cezası kesinleşince bu defa Tayyip Erdoğan bundan istifade edecek diye 312'yi geri çektiler' dedi. Geri çeken kimdi? Geri çeken Sayın Yılmaz'ın Başbakan olduğu hükümet ve Başbakan Yardımcısı da Demokratik Sol Parti'li sSayın Ecevit'ti. Ben şuna üzülüyorum. Kardeşler, birileri için bu kanunlar çıkıp birileri için de geri çekiliyorsa bunun adı samimi bir devlet yönetimi olmaz. Bunu Tayyip Erdoğan da yapıyorsa samimiyetsizdir, bir başkası yapıyorsa da samimiyetsizdir. Kim olursa olsun."

Tuncay Özkan: Gel bu hatadan dön Sayın Erdoğan!