Türk yetkililer SDG ile görüştü mü?

Türk yetkililer SDG ile görüştü mü?

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Türk yetkililerin PYD/YPG’lilerden oluşan SDG ile görüşüp görüşmediğini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Ulusal basında yer alan Türk yetkilerin, PKK terör örgütünün Suriye uzantısı PYD/YPG’den oluşan Suriye Demokratik Güçleri ile görüştüğü iddiaları Meclis’e taşındı.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması üzere TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu.

“Dolaylı olarak görüşmelerin yürütüldüğü doğru mu?” diye soran Sezgin’in verdiği soru önergesinde yer verilen ifadeler şöyle:

“2 Hafta kadar önce Türk yetkililerle SDG yöneticisi ve PYD/YPG mensubu Mazlum Kobane kod adlı Ferhat Abdi Şahin arasında birkaç kere görüşme yapıldığı ısrarla öne sürülmektedir. Basına açıklama yapan kaynaklar ayrıca, bu görüşmelerin ABD2nin Suriye Özel Temsilcisi aracılığıyla başladığını ifade etmiştir.

Bu çerçevede;

PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olarak bilinen PYD/YPG ile doğrudan ya da dolaylı olarak görüşmeler yürütüldüğü doğru mudur?

Bu görüşmeler hangi amaçla gerçekleştirilmektedir?

Görüşmeler kapsamında PYD/YPG’den ne alınması karşılığında ne verilmesi planlanmaktadır?

Söz konusu görüşmeler hakkında TBMM’ye veya muhalefer partilerine bir bilgilendirme yapılması düşünülmekte midir?"

Türk yetkililer SDG ile görüştü mü?