‘Türkiye-Rusya İttifakı ABD tuzağını bozdu’

‘Türkiye-Rusya İttifakı ABD tuzağını bozdu’

Tayyip Erdoğan-Putin görüşmeleri konusundaki soruları yanıtlayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, anlaşma ile Türkiye’nin ‘Yeniden Asya Açılımı’ sürecine döndüğünü söyledi.

Suriye Ordusu’nun hava saldırısıyla birlikte verilen şehitleri ve sonraki yaşananları “ABD emperyalizmi, 15-16 Temmuz gecesi FETÖ Darbesiyle başaramadığını dış cephede tezgâhlamaya kalktı” şeklinde değerlendiren Vatan Partisi lideri, “Hedefleri, Türkiye’yi Suriye ile savaşa iterek Rusya ve İran’la da karşı karşıya getirmek ve yalnızlaştırmaktı. Ayrıca iç cephemizi bölmekti. O koşullarda Ege, Libya, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’den Suriye ve Fırat’ın Doğusuna kadar çok geniş bir cephedeki güçlerini harekete geçirerek Ankara’yı ele geçirmeyi planlamışlardı” şeklinde konuştu.

TUZAK SADECE TÜRKİYE’YE KURULMADI

“Tuzak, yalnız Türkiye için değildi, komşularımız Suriye, Rusya ve İran da aynı tuzakla yüz yüze geldiler. Çünkü Türkiye kalesinin düşmesi, bu ülkeler için de ağır sonuçlar getirecekti” diyen Perinçek, “Türkiye-Rusya ittifakı, ABD tuzağını bozmuş bulunuyor” tespitini yaptı.

‘KUVVET KAYNAKLARIMIZ’

Perinçek, tuzağın savuşturulmasında şu unsurların rol aldığını belirtti:

1. Türk milletinin sağduyusu,

2. Devletimizin binlerce yıllık tecrübeler içinde olgunlaşmış devlet aklı,

3. Türk Ordusunun kurmaylık birikimi,

4. Türkiye ekonomisinin üretme alanını ve ihtiyaçlarını değerlendirilmesi,

5. Bu etkenler yanında, Türkiye’nin tarihsel öncü mirasını temsil eden Vatan Partisi’nin uzak görüşlü ve cesur müdahaleleri.

Bu etkenler, Türkiye’nin içine girdiği Yeniden Asya Açılımı sürecinde karşılaşacağımız zorlukları yenmede başlıca kuvvet kaynaklarımızdır.

‘YENİDEN ASYA AÇILIMI’

Erdoğan-Putin anlaşmasını Türkiye’nin ‘Yeniden Asya Açılımını’ bütün dünyaya ilan etmesi olara değerlendiren Vatan Partisi lideri, “Türkiye, Atlantik’te borç batağında boğulmamak ve parçalanmamak için Asya iklimine yerleşiyor” dedi.