'Ülkücüler, 'devletin başına devlet gelecek' diyordu, Bahçeli 'Erdoğan gelsin' diyor'

'Ülkücüler, 'devletin başına devlet gelecek' diyordu, Bahçeli 'Erdoğan gelsin' diyor'

CHP Spor Kurulu Doğu Anadolu Bölge Toplantısı kapsamında Van’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Van İl Başkanlığı’nda gündemdeki gelişmelere dair bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada öne çıkan satır başları şu şekilde:

Cankurtaran, Bahçeli’nin Erdoğan’ın adaylığına destek açıklamasını eleştirerek, “Ülkücüler yıllarca Bahçeli’yi kastederek ‘Devletin başına Devlet gelecek’ diyordu, Bahçeli ise ‘Hayır Erdoğan gelsin ben de destek olacağım’ diyor. Bahçeli’nin bu yaptığı Ankara Savaşı’nda saf değiştirip Timur’un ordusuna katılan Anadolu Beylikleri’ne benziyor” diye konuştu.

“696 SAYILI KHK BİREYSEL SİLAHLANMA ÇILGINLIĞINI PATLATIR”

 696 sayılı KHK ile terör olaylarının bastırılmasına katılan sivillerin yargıdan muaf tutulması düzenlemesinin getirilmesinin toplumda büyük huzursuzluğa neden olduğunu hatırlatan Cankurtaran, “Bu haliyle 696 sayılı KHK bireysel silahlanma çılgınlığını patlatır. Çünkü insanlarda geleceğe yönelik ciddi bir endişe doğurmuştur. Sadece son 23 ay içinde 2 milyon 300 bin yivli tüfek ve tabanca ruhsatı verildiği belirtiliyor. Daha vahimi konuştuğumuz kimi insanlar daha önce silah kelimesini ağızlarına bile almak istemezken artık kendilerinin bile bir silah temin etme düşüncesine geldiklerini söylüyorlar. Bu duruma gelmemizin müsebbibi ülkede huzur bırakmayan AKP’dir. 696 sayılı KHK bunun üzerine tuz biber ekmiştir” diye konuştu.

“ERDOĞAN, KİME SELAM VERSE BORÇLU ÇIKIYORUZ”

 Van’ın bir zamanlar hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Cankurtaran, “Geçtimiz haftalarda Cumhurbaşkanı, Sırbistan’a gitti oradan et geldi. Şimdi de gittiği Sudan ve Fransa’dan et gelebilir deniyor. Erdoğan nereye gitse kime selam verse ülke olarak borçlu çıkıyoruz. Umarım bu yıl az gezer. Yoksa kalan son paralar da ithalata gidecek” diye konuştu.

Cankurtaran'ın Van'da yaptığı basın açıklamasının detayları ekteki dosyada yer alıyor. Saygılar, iyi çalışmalar..