Utku Gümrükçü’den gövde gösterisi

Utku Gümrükçü’den gövde gösterisi

CHP İzmir’de Utku Gümrükçü il kongresi öncesi resmi adaylık açıklamasını gerçekleştirdi.

Özgür TUĞRUL- YURT

Utku Gümrükçü yüzlerce kişinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı, destekleyenlerle birlikte il binasına yürüdü. Konak, Bayraklı ve Çeşme ilçe başkanlarının da katılımıyla gerçekleşen adaylık açıklamasında Gümrükçü “Bizim arkamızda hiçbir sermaye grubu yok. Bizim arkamızda kamu gücü yok. Bizim arkamızda sadece örgütün gücü var. Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk. Kitabımız Nutuk” dedi.

Çok sayıda partilinin katılımıyla ‘Örgütün adamı Utku Gümrükçü’ sloganları eşliğinde açıklamasını yapan Gümrükçü, partililerle birlikte Gençlik Marşı ve İzmir Marşı’nı söyledi.

BANA ARKANDA KİM VAR DİYE SORUYORLAR, BELLİ DEĞİL Mİ!

Gümrükçü konuşmasına başlarken, “Bana arkanda kim var diye soruyorlar. Salondan belli oluyor. Arkamda örgüt var. Değişimin adayıyız, gelişimin adayıyız, birliğin adayıyız, örgütün adayıyız" dedi.

"BİZİM ARKAMIZDA KAMU GÜCÜ YOK, ÖRGÜT VAR"

Gümrükçü konuşmasında şunları söyledi: Yürüyelim arkadaşlar dedik. Mahallesinden delege seçtirilmeyen, ilçe yönetimlerinde başarısız kılınan, ama bir gün CHP iktidarından uzaklaşmayan tam bağımsız Türkiye için çalışanların sizin sesiniz olmak için aday olduk. Bizim mücadelemiz tarihi bir mücadele. Türkiye’nin birliği, ülkenin bütünlüğü Atatürk devrimlerini yaşatmak mücadelesi. Bizim arkamızda kim var. Siz varsınız. Atatürk var, Kuvayı Milliye var. İsmet İnönü’ler var. Bizim ruhumuzda Deniz Gezmiş’in ruhu var. Kerbela’da şehit edilenlerin ruhu var. Bizim arkamızda hiçbir sermaye grubu yok. Bizim arkamızda kamu gücü yok. Bizim arkamızda sadece örgütün gücü var. Rehberimiz Mustafa Kemal Atatürk. Kitabımız nutuk.”

"EMEK VE MÜCADELE VERDİM"

CHP’ye 18 yaşında üye olduğunu ve yıllardır parti içinde emek ve mücadele verdiğinin altını çizen Gümrükçü, “Partimin gençlik kollarında ilçe yönetimlerinde, il yönetimlerinde görev aldım. 30 ilçesini karış karış gezdiğim İzmir’de partimin koşturanlarını, emekçilerini gördüm. İzmir’de il başkan adaylığı yolunda sizlerin de onayıyla ‘ben de varım’ dedim" diye konuştu. 

"BU KONGRE KİMSENİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YARIŞI DEĞİL"

2000'li yılların başında il yöneticisi olduğu yönetimle birlikte fotoğrafı gösteren Gümrükçü, “Emekse emek. 21 yaşında Utku Gümrükçü olarak il yöneticisiyim. Burada Zikri Dursun var. Ben sizinle birlikte omuz omuza mücadele ettim. 7 Ocak’ta kimsenin dayatmasıyla değil, özgür iradeyle o sandıkta çiçekler açacak. Sizinle birlikte hep birlikte 2019 yerel seçimleri değil kim belediye başkanı olacağının değil Cumhurbaşkanlığı seçiminin mücadelesini vereceğiz. Bu kongre kimsenin belediye başkanlığı yarışı değil. Ben bu kongrede hiçbir belediye başkanıyla yarışmıyorum. Örgütün sesi olmak için varım. CHP’nin dayatmalara değil birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Hürriyet ve İstiklal benim karakterimdir diyenleriz. Hep birlikte 7 Ocak’ta sandıkta çiçekler açtıracağız. 2019’da da İzmir’in dağlarında çiçekler açtıracağız” dedi.

"HEPİMİZ YOLDAŞIZ"

“Bizim yarışımızda çirkinlik yok. Hepimiz yoldaşız. Bütün adaylara başarılar diliyorum.” Diyen Gümrükçü, “2015’te bir seçim yaşadık. Aynı şeyleri tekrar etmeyeceğiz. Bu kongre CHP’nin iktidarı için olacak. Bu kongre Kılıçdaroğlu’na İzmir’den yürekli ses veren bir kongre olacak” dedi.

"ADAY OLMASAYDI OYUNU YİNE BANA VERİRDİ"

Basın mensuplarının “Kocaoğlu’nun desteğiyle aday olan Deniz Yücel için ne dersiniz?” sorusuna Gümrükçü şu yanıtı verdi: Deniz benim kardeşim. Mücadele arkadaşım, dostum, yoldaşım. Kendisini çok seviyorum. O da beni seviyor. Geçen kongrede il yöneticisi adayıydım. Deniz oyunu bana verdi. Aday olmasaydı bu kongrede de oyu benim olurdu.

ELE ELE FOTOĞRAF VERDİLER

Gümrükçü, Konak, Bayraklı ve Çeşme ilçe başkanlarıyla el ele fotoğraf verdi. Gümrükçü, “Burada olmak isteyen ama olamayanlar için de bu eller kenetli” dedi.