Uyanık Vekil bakın randevuyu nasıl almış...

Uyanık Vekil bakın randevuyu nasıl almış...

Sırrı Süreyya Önder, tutuklu milletvekilleri için Anayasa Mahkemesi'nden ilginç bir yönetmle randevu aldı. Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümüne "Tüm vekiller geleceğiz” diyen Önder telefon diplomasisi sonunda randevu almayı başardı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 55. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene HDP milletvekillerinin tamamı katılmak isteyince salonda yer sorunu olduğu gerekçesiyle kriz yaşandı. Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, AYM Başkanı Zühtü Arslan; HDP’nin bu taktiği üzerine randevu vermek zorunda kalırken görüşmenin gelecek hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

HDP’li Sırrı Süreyya Önder, parti genel merkezinde de AYM’nin dün gerçekleşen kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek tören için partiye gönderilen davetiyeyi gördü. Davetiyedeki numarayı doğrudan aradı. Edinilen bilgiye göre HDP’li Önder, kendisine yanıt veren AYM yetkilisine TBMM İdare Amiri olarak “henüz tutuklanmayan bütün HDP milletvekillerinin AYM’nin törenine katılacağını” bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Bakanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da aralarında olduğu devlet erkânının katılacağı AYM’nin 55. kuruluş yıldönümü töreni HDP’nin bütün vekilleriyle katılma talebi çok büyük bir krize dönüştü.

'AYAKTA DA DURURUZ'

AYM Genel Sekreterliği ve AYM Özel Kalem defalarca geri dönüş yaparak, Önder’e törenin gerçekleştirileceği salonda ‘yer sorunu’ olduğu için tüm milletvekillerini kabul edemeyeceklerini bildirdi. HDP’li Önder ise her defasında “Bu güzide kurumun kuruluş yıldönümünde orada olmak istiyoruz. Ayakta dururuz, oturmamız şart değil” yanıtını verdi. Edinilen bilgiye göre, yaşanan bu ilginç telefon trafiğinin sonunda AYM Başkanı Arslan, doğrudan HDP’li Önder’i aradı. AYM Başkanı Arslan’ın önümüzdeki hafta HDP heyetine randevu vererek krizi daha büyümeden sonlandırdığı öğrenildi. AYM’nin dün gerçekleştirilen 55. kuruluş yıldönümü törenine AYM Başkanı’nın devreye girmesi üzerine yalnızca HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve HDP MYK üyesi Pınar Akdemir katıldı. AYM Başkanı Arslan ile HDP heyetinin gelecek hafta içinde görüşmesi bekleniyor.