Vahap Seçer: Mersin  'sıra dışı belediyecilik'le tanışacak

Vahap Seçer: Mersin 'sıra dışı belediyecilik'le tanışacak

Vahap Seçer, beş yıldır MHP ve İYİ Parti tarafından yönetilen Mersin’de 'sosyal belediyecilik' anlayışının kısa süre içerisinde hissedileceğini ifade etti.

31 Mart yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Vahap Seçer, beş yıldır MHP ve İyi Parti tarafından yönetilen Mersin’de “sosyal belediyecilik” anlayışının kısa süre içerisinde hissedileceğini ifade etti.

Propaganda sürecinde verdiği tüm sözleri hızla hayata geçireceğini, Türkiye’nin “sıra dışı bir belediye başkanı” ve 'sıra dışı bir belediye yönetimi' ile tanışacağını ifade eden Seçer, "Mersin’in sorunlarını biliyorum. Bu nedenle hem sanayici, hem işçi, hem öğrenci, hem de çiftçimiz kazandı" dedi.

'İKİ BUÇUK YILDIR HAZIRLANIYORDUM'

Mersin’de bundan böyle tek mevsimin “bahar” olacağını söyleyen Seçer BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek'e konuştu. Seçer'in yaptığı değerlendirmeler şöyle:

“Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na hazırlanma sürecim, 2016 yılının sonuna dayanıyor. Yaklaşık iki buçuk yıl boyunca çalıştım. Bu süreç içerisinde, Mersin’in her noktasına ulaşma imkânı buldum. Mersin’in sorunlarıyla ilgili önemli bilgi edinme fırsatım oldu. Birçok STK’yi, sendikayı, kahvehanedeki vatandaşı, sanayiciyi, işçiyi, çiftçiyi yani toplumun birçok kesimini ziyaret ettim. Onlara dokunma fırsatı buldum. Üstelik bunu, daha aday adaylık süreci dahi başlamadan önce yaptım. İki dönem milletvekilliği yapmamın da kentin sorunlarına hakim olmam konusunda önemli katkıları oldu. Mersin halkı hazır bir başkan adayı görünce tercihini yaptı.”

KAPSAYICI SÖYLEM

Mersin halkının beni tercih etmesinin nedenleri arasında samimi olmamın var olduğuna inanıyorum. Söylemlerimiz onlara son derece sıcak geldi. Her fırsatta kapsayıcı, kucaklayıcı söylemlerde bulunduk. Ayrıca son derece disiplinli ve stratejisini iyi belirleyip uygulamaya koyduğumuz bir seçim süreci geçirdik. Vatandaşımız bizi belediye başkanı olarak görmek istedi, sandıkta iradesini ortaya bu şekilde koydu. Sözünü verdiğimiz projelerimizi hayata geçirmek için bir an önce çalışmalarımıza başlayacağız. İtirazlardan dolayı henüz göreve başlayamadık. Ama sonucu değiştirecek bir durum söz konusu değil. Mazbatamızı alır almaz görevimize başlayacağız.

SUYA İNDİRİM

Kendi sistematiğimiz ve yönetim anlayışımızla yeni bir yapılanmaya giderek bir an önce hem rutin belediye hizmetlerini, hem de bizlerin ortaya koyacağı projeleri hayata geçireceğiz. Bu anlamda ilk 100 günlük hedefimizi ortaya koyduk. Bunlardan ilki su fiyatlarının düşmesi olacak. Diğeri ise belediyemiz bünyesinde esnafımızın çözüm ortağı “Esnaf Masası”nın kurulması olacak. Yine belediye bünyesinde “Mersin Yatırımcı ve Girişimci Merkezi”ni (MEYDAM) oluşturacağız.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Mersin’deki en büyük sorunların başında işsizlik geldiğini çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla, işsizliğe karşı çözüm yolları aramak, öncelikli konumuz olacak. Bu amaçla, yatırımcı belediyecilik anlayışında olacağız ve istihdam yaratacak yeni yatırımlar için her türlü katkıyı vereceğiz.

MEYDAM, Mersin’de yatırım yapmak isteyen, iş ve aş olanağı sağlamak isteyen girişimcilere danışmanlık hizmeti verecek. Ayrıca kadın ve çocuklarımız için çok önemli faaliyetlerde bulunacak. Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı’nı da zaman geçirmeden kuracağız ve çalışmalara başlayacağız.