Veli Ağbaba'dan AKP tepkisi!

Veli Ağbaba'dan AKP tepkisi!

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’nin, halk sağlığı sorunları, yoksulluk ve işsizlik gibi konuları gizlemek için gündem değiştirmeye çalıştığını belirterek, “AKP’nin bakanları, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri trolleri aratmıyor. dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’nin, halk sağlığı sorunları, yoksulluk ve işsizlik gibi konuları gizlemek için gündem değiştirmeye çalıştığını belirterek, “AKP’nin bakanları, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri trolleri aratmıyor. Memleketin dört bir yanından akla hayale gelmeyen cümlelerle gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Artık tutunacakları hiçbir dalları kalmadı” dedi.

CHP Esnaf ve Sanatkarlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ülkenin gerçek gündeminin halk sağlığı sorunları, yoksulluk ve işsizlik gibi konular olduğunu vurguladığı bir yazılı açıklama yaptı. Veli Ağbaba şunları belirtti:

“Türkiye’nin gerçek gündemini halk sağlığı sorunlarını, her geçen gün artan yoksulluğu ve işsizliği gizlemek adına her gün yeni hakaretler, yalanlar ve yeni iftiralarla karşılaşıyoruz; başta partimiz olmak üzere kurucu değerlerimize, toplumsal değerlere, tarihimize hakaret etmek suretiyle her gün saldırılara maruz kalıyoruz. Canikli, 2002 öncesini anlatırken sanki sömürge bir ülkeden bahseder gibi söz ediyor. Varank, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na faşist diye hakaret ediyor. Tüm bunların halkın gerçek gündemini gizleme amacı taşıdığını biz de halkımız da gayet iyi biliyoruz.”

“TEK ÇÖZÜMLERİ GERÇEKLERİ MANİPÜLE ETMEK”

Ağbaba, AKP’nin, Türkiye’nin işsizlik ve yoksulluk gibi sorunlarına ilişkin çözümlerinin olmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Geçmişte maaşlı trolleri vardı, şimdi geldiğimiz noktada bu troller iktidarlarını kurtarmaya yetmemiş olacak ki aralarına bakanlar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri de eklendi. Her ilde karşımıza çıkıyorlar. Bir gün Çorum’da bir gün Kilis’te, Bir gün Malatya’da karşımıza çıkıyorlar. Malatya’da Kuzey Çevreyolu durmuş, ‘Başörtüsü’ diyorlar, Hızlı tren unutulmuş, ‘Kılıçdaroğlu’ diyorlar, çiftçiler icralık, Yoncalı Barajı bitirilmemiş, ‘millet ittifakı’ diyorlar. 10 milyon 513 bin işsiz var, çözüm yok. 8 milyon emekli açlık sınırında maaş alıyor çözüm yok. 17 milyon insan sosyal yardımlarla geçiniyor. Çözüm yok. 11 Milyon 641 bin kişi aylık 900 liranın altında maaş alıyor. Çözüm yok. 100 bin esnaf batmış, iflas etmiş, çözüm yok. Tek çözümleri gerçekleri manipüle etmek.