VİDEO | Kamer Genç'in tarihi konuşması yıllar sonra yeniden gündemde!

VİDEO | Kamer Genç'in tarihi konuşması yıllar sonra yeniden gündemde!

15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılında eski milletvekili Kamer Genç’in yıllar önce TBMM’de yaptığı konuşma yeniden gündeme geldi. Fethullahçı çetenin araştırılması gerektiğini belirten Genç, Fethullah Gülen'den en büyük zararı yine AKP’lilerin göreceğini söylemişti...

2016 yılında hayatını kaybeden eski milletvekili Kamer Genç’in 2009 yılında FETÖ hakkındaki sözleri yenden gündeme geldi. Genç TBMM’de yaptığı konuşmada, Fethullahçı çetenin amacının ve sermayesinin kaynağının araştırılması gerektiğini belirterek, AKP’li vekillere seslenerek FETÖ’nün AKP’ye büyük zarar vereceğini söylemişti. Kamer Geç, konuşmasını yaptığı sırada AKP’li vekillerin sert tepkisi ile karşılaşmıştı.

 Kamer Genç, TBMM’de 2009 yılında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben diyorum ki Fetullah Gülen’in 700 tane öğrencisini getirip de Bülent Arınç bu çocuklara şiir okutup da ‘Bu şiirleri Fetullah Gülen’e kim yazdı’ demeye hakkı var mı? Türkçe konuşmaktan iftihar ederim. Önce sen kendi ülkende okuma yazma bilmeyen insanları okut. Onları bu memleketin sadık vatandaşları yap, onlara emek ver. ABD’ye giden özellikle AKP’li milletvekilleri Fetullah Gülen’i ziyaret ediyor.”

'EN BÜYÜK ZARARI SİZ GÖRECEKSİNİZ'

"Kimdir bu Fetullah Gülen, ne yapmak istiyor? Türkiye’deki sermayesi nereden geliyor? Acaba Türkiye’deki rejimdeki rolü nedir?  Bunları bir araştıralım. Neden bundan çekiniyorsunuz. Bundan en büyük zararı siz çekersiniz, bana bir şey olmaz. Benim görüşlerim zaten belli. Türkiye için çok büyük bir tehlike haline geldi."