Yağcı'nın övgüleri işe yaradı... Liste başında!

Yağcı'nın övgüleri işe yaradı... Liste başında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Gel sen benim kapımda temizlikçi ol’ dese, gider temizlikçilik yaparım' diyen AKP'li Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, milletvekili adayı oldu ve 1. sıraya yerleşti. Yağcı, belediye başkanlığı görevinden istifa ederek AKP milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Yağcı belediye başkanlığı yaptığı Bilecik'ten 1. sırada aday gösterildi.

14 yıldır 218 bin nüfuslu Bilecik’i yöneten Yağcı, ‘Erdoğan'ın kapısında temizlikçi olurum' açıklamasıyla gündeme gelmişti. Mart ayında Bilecik Belediyesi Encümen toplantısında konuşan Yağcı, 'Siyasetin diğer noktaları ve Milletvekilliği tabii ki düşünülür. Bundan sonra eğer partimin yetkili organları uygun görürse büyük mutluluk yaşarız ama havalara uçmayız. Çünkü bunu sürecin devamı olarak görürüz. Ama olmazsa da küsmeyiz. Çünkü biz bu davanın adamıyız. Erdoğan “Gel Selim benim kapımda temizlikçi ol” derse, temizlikçilik yaparım. Ben takım oyuncusuyum. Liderim neyi emrederse, onu yapmaya hazırım' demişti.

KIZI SON SIRADAN ATANMIŞTI

Yağcı'nın kızı da geçtiğimiz ay 10. sırada olduğu listede rakiplerini eleyerek, öğretim görevlisi seçilmesiyle gündeme gelmişti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin açtığı öğretim görevlisi sınavına 10 kişi müracaat etmişti. Başkanın kızı Ecem Gezer, ALES puan sıralamasına göre en sonda yer almasına rağmen, herkesi geçip, öğretim üyeliğine kabul edilmişti. Yazılı sınavda Yağcı’nın kızından yüksek puan alan Sema Ünver’e, sözlü de 45 sınav puanı verilerek kadro almasının önü kapanmış ve Gezer ilk sıraya yükselmişti.