Yandaş medya Kılıçdaroğlu'nun YSK çağrısını böyle gördü!

Yandaş medya Kılıçdaroğlu'nun YSK çağrısını böyle gördü!

Tartışmalarla devam eden seçim sürecinin sonuca ulaşamamasının sebebi olan bir numaralı ismi YSK'yı yasalara uymaya davet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısını yandaş medya "tehdit" olarak gördü.

Bugün İYİ Parti lideri Meral Akşener ile ortak düzenlediği basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çağrı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ''Yüksek Seçim Kurulu (YSK), alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır ya da Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir'' ifadelerini kullanmıştı.

Yandaş gazete Yeni Şafak ise Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısını "tehdit" olarak nitelendirdi. Söz konusu çağrıyı 'kaos çağrısı' olarak veren gazete, haberi skandal bir başlıkla gördü. 

İşte o haber:

Kılıçdaroğlu, YSK'yı yasalara uygun davranmaya davet ederek 7 maddelik bir de çağrı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, "Ekonomi gündemi varken İstanbul seçimlerini konuşuyoruz. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. Bir kişinin talebine göre seçim sonuçlarını şekillendiriliyor. Bugün YSK toplanıyor. 7 madde halinde YSK'yı göreve çağıracağım." dedi.

7 maddeyi sıralayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

1- YSK, yasalara ve önceden aldığı kararlara uymak zorunda. 

2- YSK, seçimden kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasadışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.

3-YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. 

4-YSK, demokrasi değil seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır. 

5-YSK, hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibinin üstünlüğünün hukuku mu bunu açık ve net cevap vermek zorundadır.

6- YSK'da hakimler mi var iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istedikleri kişiler mi var? Bunu demokrasiden yana kararlılığı ile göstermek zorundadır.

7- İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Bu YSKnın tarihsel bir görevidir. YSK'nın alacağı karar demokrasinin önüne açacaktır."