Yarın 4 belediyede seçim var

Yarın 4 belediyede seçim var

Kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı ve seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddialarının ardından YSK'nın seçimleri yenileme kararı aldığı Kırıkkale’nin Keskin, Artvin’in Yusufeli, Denizli’nin Honaz ve Adıyaman’ın Kesmetepe Beldesi’nde yarın sandık kurulacak.

YSK'nın seçimlerin yenilenmesine karar verdiği 4 bölgede seçmenler yarın yeniden sandık başına gidecek.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Denizli'nin Honaz ilçesinde kısıtlı seçmenin oy kullandığı gerekçesiyle iptal edilen seçimlerde belediye başkanlı mazbatası verilmeyen CHP’li Yüksel Kepenek, 31 Mart’tan bu yana oylarını yüzde 49’dan 55e çıkardıklarını söyledi.

AKP’nin 8 kısıtlı seçmen üzerinden itiraz ettiğini anımsatan Kepenek, “Bu süreç bizim emeklerimizin, hakkımızın gasp edilmesine neden oldu. Kısıtlı seçmen meselesini daha önceden biliyorlarmış. YSK’ye verilen dilekçede 8 kısıtlı seçmenden 5’inin kısıtlılığı kabul edilmişti. Bu bildikleri oyun üzerinden bize bir süreç yaşattılar ve sonuç buraya geldi” diye konuştu.

'BÜYÜK FARK OLACAK'

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle mazbatası verilmeyen İYİ Partili Necati Alsancak ise iktidarın tuzak kurduğunu söyledi. Alsancak, “Biz daha büyük bir farkla kazanacağımıza inanıyoruz. Bu listelelerde bulunan seçmenler Cumhurbaşkanlığı seçiminde de oy kullanmıştı. O zaman neden tedbir alınmamıştı. Biz bunun iktidarın bir kumpası olduğunu biliyoruz” dedi. Alsancak, İstanbul seçiminin iptal edilmesinde zemin hazırlandığına dikkat çekerek “Burada ne bizim ne de vatandaşın bir hatası yok. Bunu herkes biliyor” dedi.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde 3 oy farkla AKP’nin adayı Eyüp Aytekin belediye başkanlığını kazanırken, CHP’nin itirazı üzerine aradaki oy farkının bire inmesi sebebiyle seçimler iptal edilmişti.

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe Beldesi’nde ise CHP adayı Hasan Koca ile Demokrat Parti Adayı Yusuf Parlak 281’er oy almış Besni İlçe Seçim Kurulu kura çekilmesine karar vermişti. İl Seçim Kurulu da “kura” çekilmesi yönünde karar verince CHP adayı Koca YSK’ye başvurmuş, alınan kararla 2 Haziran’da ara seçim yapılmasına karar verilmişti.