Yeniçağ yazarı yeni parti liderinin kim olacağını açıkladı

Yeniçağ yazarı yeni parti liderinin kim olacağını açıkladı

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, yeni bir iddiayı aktardı. Bulut, "Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile olmayacağını, onları dışarıdan destekleyenler de biliyor. Bu sebeple 'Macron gibi' genç bir iş adamını lider çıkaracakları söyleniyor" dedi.

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, "Erbakan kalksa 'bunlar'a ne derdi?" başlığıyla yayımlanan yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Ey Saadet Partisi sen kimlerle kol kolasın, rahmetli Erbakan kalksa bunlara ne der?" ifadesini eleştirdi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Erdoğan'a "Soruyu soran zat bilmeli ki Erbakan Hoca kalksa bugün alnımızdan öper, 'Bu ülkeyi kutuplaştırmadığınız, ahlâk ve maneviyatı esas aldığınız, üretim ve kalkınma zihniyeti için çabaladığınız için Allah sizden razı olsun' derdi" yanıtını verdiğini hatırlatan Bulut, yazısına şöyle devam etti:

"Aslında 'Erbakan kalksa ne derdi?' diye sormaya gerek yok! Zira Erbakan 'bunlar' hakkında diyeceğini demişti.

Necmettin Erbakan ile 2003 yılının Şubat ayında konuşmuştum. Yani AKP iktidarının başladığı dönemde…

Erbakan, aynen şöyle demişti:

'Kemal Derviş'in, 'Erken seçimin tarihi belli olmalıdır' diye bir söz ortaya atması, tesadüfen ortaya atılmış bir söz olarak telakki edilmemelidir. Mutlaka dışarının etkisiyle söylenmiş bir söz idi. Dış güçler, bir taraftan MHP'nin AB'ye karşı tavrını, öbür taraftan da Ecevit'in Kıbrıs ve Irak konusundaki tavrını beğenmiyordu. Buralarda arzu ettiklerini kolayca elde edemeyeceklerini hissedince, 'Türkiye'yi seçime götürelim, çünkü, Türkiye çok mühim bir ülke, İsrail'in emniyeti için Orta Doğu'da yapacağımız çok iş var. Bu işlerin yapılmasında Türkiye bize yardımcı olmalıdır. Bize yardımcı olacak iktidarı iş başına getirelim' diyerek, seçimlerin normal zamanından önceye alınmasını gündeme getirdiler, seçimleri öne alıp medya vasıtasıyla AKP'yi desteklediler. Şimdi tabii dış güçlerin planı programı başarılı oldu. Bu program tuttu.'

Erbakan, AKP'yi destekleyen dış güçlerin hedefini de şöyle ifade etmişti:

'ABD'nin tek güç haline gelmesi ile İsrail çeşitli projeler yapmıştır. Türkiye'nin parçalanmasına kadar plan ve programlar var. Kıbrıs yine onlara verilecek, Güneydoğu parçalanacak. Pontus kurulacak, tıpkı Sevr'de olduğu gibi, Karadeniz Yunanlılara verilecek. İstanbul, Bizans olarak başka bir siyasi anlam kazanacak. İzmir, Yunanlılara verilecek, kalanlar da Asya'ya sürülecek. Bu plan mucibince bir yandan İran, Irak, Suriye, Suudi Arabistan, Mısır ezilirken, diğer yandan da Türkiye'nin ezilmesi hedef alınmıştır.'