Yıldırım Kaya: 'Oy moy yok' sözü Erdoğan'ı çileden çıkarmış

Yıldırım Kaya: 'Oy moy yok' sözü Erdoğan'ı çileden çıkarmış

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ‘sosyal medya alanlarının kontrol altına alınması’ yönelik sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “Havuz medya, televizyonlar, gazeteler, radyolar yetmedi mi? Bunlarla toplumun sesini kestin. Şimdi Z kuşağının da sesini kesmek istiyorsun” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya tepki gösterdi. Kaya, "Gençlerin, özellikle Z kuşağının ‘dislike’ (beğenmeme) yapması ve ‘oy moy yok’ sözü, Recep Tayyip Erdoğan’ı çileden çıkartmış anlaşılan" dedi.

Kaya, yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın AKP’li il başkanlarına "ilinizdeki tarımda felakete uğrayan çiftçilerin, esnafların durumu nedir, işsizlik 8 milyondan 16 milyona çıktı, bu konuda şikayetler nedir ve bu konuda AKP’nin saray hükümetinin çözüm önerileri nedir?" diye anlatması beklenirken hiçbirinin olmadığını  ifade etti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi Erdoğan’ın gençlerle yaptığı yayını hatırlatan Kaya şöyle dedi:

“Gençlerin, özellikle Z kuşağının ‘dislike’ (beğenmeme) yapması ve ‘oy moy yok’ sözü, Recep Tayyip Erdoğan’ı çileden çıkartmış anlaşılan. İşte bunun için, il başkanları toplantısında işsiz gençlere işi bulma vaadi yapacağı yerde, sosyal medyayı en çok kullanan Z kuşağının, Netflix ve Youtube kanallarının kapatılmasını ilan etti. Havuz medya, televizyonlar, gazeteler, radyolar yetmedi mi? Bunlarla toplumun sesini kestin. Şimdi Z kuşağının da sesini kesmek istiyorsun. Ama dünyada hiçbir lider, yasaklarla kendini var edememiş, sen de kendini yasaklarla var edemeyeceksin. Çünkü Z kuşağı artık, dünyayı ve ülkeyi yorumlayabiliyor, kendi sorunlarını çözmek için ayağa kalkabiliyor.”