Yıldırım yeni kabine listesini sundu

Yıldırım yeni kabine listesini sundu

Sivil plakalı araçla Beştepe'ye gelen Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni kabine listesini sundu.

AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım 65. Hükümeti sunmak için Saray’a giriş yaptı. Saat 10:15’de evinden ayrılan Yıldırım gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Yıldırım, “Sizin için hakikaten üzülüyorum, böyle erken saatlerde aç susuz burada durmamız beni üzüyor. Bu kadar erken saatte gelmenize gerek yok. Siz çağırın ben gelirim” dedi. Yıldırım 15 dakikalık bir yolculuğun ardında saat 10:30’da Saray’a giriş yaptı.
Sivil plakalı araçla Beştepe'ye gelen Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni kabine listesini sundu.    GECE DE GÖRÜŞME GERÇEKLEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım'ı gece yarısı da kabul etmişti. Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği Yıldırım ile görüşmesi saat 01.25'te başladı. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü.   
GÜVEN OYLAMASI PAZAR GÜNÜ

Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu listesini atamasına ilişkin yazıyı Başbakanlığa göndermesiyle birlikte güvenoyu süreci başlayacak. Yeni hükümet listesi, Meclis Başkanlığı’na sunulacak. Hükümet programının bugün Meclis'te okunması bekleniyor. Programın okunmasının ardında perşembe günü Meclis’te görüşmelere başlanacak. Görüşmelerin ardından bir gün beklendikten sonra açık oylama yapılacak. Bu durumda güven oylamasının Pazar günü yapılması bekleniyor.