Yılmaz Özdil 'İddia ediyorum' dedi ve açıkladı: Bizzat yenecek AKP'yi...

Yılmaz Özdil 'İddia ediyorum' dedi ve açıkladı: Bizzat yenecek AKP'yi...

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, YSK'nın İstanbul kararına ilişkin kaleme aldığı yazısında çarpıcı iddialarda bulundu. Özdil, "AKP’nin varoluş sebebi, bizzat yenecek AKP’yi" değerlendirmesini yaptı.

 YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi ve İBB Başkanı Ekram İmamoğlu'nun mazbatasının alınması kararının ardından Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, söz konusu durumu köşesine taşıyarak bazı eleştirilerde bulundu. 

Özdil, "İddia ediyorum" diyere "Sadece muhalefet değil… Akp'ye bugüne kadar oy veren insanlar bizzat yenecek Akp'yi" yorumunda bulundu. 

Özdil'in yazısı şu şekilde:

Akp’nin varoluş sebebi, bizzat yenecek Akp’yi
 

Aynı zarfta dört oy kullandık.
Üçü geçerli…
Biri hileli öyle mi?

Bakın bu anlatacağım deney, üniversitede laboratuvar ortamında yapıldı, internette videosu var, ibretle seyredebilirsiniz…

İki maymun yan yana iki kafese konuluyor, kafesler camdan, maymunlar birbirlerini görüyor, küçük pencereleri var, bu pencerelerden her iki maymuna da birer çakıl taşı veriliyor, sonra bu çakıl taşlarını iade etmeleri karşılığında birer üzüm tanesi veriliyor, çakıl taşını iade eden üzümü alıyor, 15 defa bu şekilde tekrarlanıyor, çakıl taşı veriliyor, çakıl taşını iade edene üzüm veriliyor, hiçbir sorun yaşanmıyor, 15 defadan sonra değişiklik yapılıyor, sağdaki maymuna üzüm veriliyor, soldaki maymuna salatalık veriliyor, öbürü üzüm alırken kendisine salatalık verildiğini gören maymun ne yapıyor biliyor musunuz… Salatalığı verenin kafasına fırlatıyor!
Acaba tesadüf mü diye gene deniyorlar, gene aynı tepkiyi veriyor, salatalığı yemiyor, kendisine hıyar muamelesi yapanın kafasına fırlatıyor.

Ne psikolog olmaya gerek var.
Ne sosyolog olmaya.
Ne de hukukçu olmaya.
Hatta, insan olmaya bile gerek yok.

Maymun bile tahammül edemez haksızlığa!

Akp'nin iktidara gelmesinde elbette pek çok faktör vardı ama, en büyük kitlesel motivasyon, mağduriyet duygusuydu.


Akp bu ucube Ysk kararıyla, aslında, varoluş sebebini ortadan kaldırdı.

Belediye başkanıyken uğradığı haksızlıkla teee nerelere yükselebildiğini unutan asrın liderimiz, kendi elleriyle inşa ettiği yandaş medyasının kolektif hipnozuna kapıldı, siyasi hayatının en vahim hatasını yaptı.

(Miting meydanlarında bangır bangır bağıracaksın, “bu cehape var ya, bunların il başkanları valiydi be, biz bunların cemaziyelevvelini iyi biliriz, cehape tarihi boyunca atanmışlarla seçilmişler arasındaki farkı kavrayamadı, bunlarda demokrasi yok, bunlarda demokratlık yok, asıl diktatör bunlar, gençler dedelerinize sorun söylesinler, cehapenin il başkanları aynı zamanda o şehrin valisiydi” diyeceksin… Sonra Chp'nin “seçilmiş” büyükşehir belediye başkanını görevden alıp, onun yerine kendi atadığın “vali”ni koyacaksın öyle mi?)

Adalet duygusu yenecek…
Adında adalet olan partiyi.

İddia ediyorum.
Sadece muhalefet değil…
Akp'ye bugüne kadar oy veren insanlar bizzat yenecek Akp'yi.