“Yok öyle iki cümle ile sıvışıp kaçmak” Gelecek Partili Özcan’dan, 128 Milyar Dolar tepkisi…

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, “Bu rezervleri bugünkü kur düzeyinden tekrar Merkez Bankamıza kazandırmanın maliyeti yaklaşık 250 milyar liradır. Yok öyle iki cümle ile sıvışıp kaçmak” dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, “Bu rezervleri bugünkü kur düzeyinden tekrar Merkez Bankamıza kazandırmanın maliyeti yaklaşık 250 milyar liradır. Yok öyle iki cümle ile sıvışıp kaçmak” dedi.

Özcan, parti genel merkezinde açıklama yaptı. Özcan, görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a ait ‘Nanoksia’ adlı şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan satmasının ardından yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Özcan, “Bizler bakanlığın açıklamasını okumaktan utanıyoruz. Hanımefendi böyle bir açıklamayı yapmaktan utanmıyor. Mesele rakamlar, meblağ değil. Sizin işlediğiniz hiçbir cürmün hesabının sorulmayacağını düşünüyor olmanız. Herkes biliyor ki sistemik bir bataklık bu. Buzdağının görünen yüz sadece. Pes ki ne pes” diye konuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın “128 milyar dolar” açıklaması için “Şeffaf olmayan her yöntem yolsuzluğun bir türüdür Bakan” diyen Özcan, şu açıklamayı yaptı:

“KUYRUĞU DİK TUTMAYI ELDEN BIRAKMIYORLAR”

İtiraf ediyorlar etmesine ama kuyruğu dik tutmayı da elden bırakmıyorlar. Ama kuyruğu dik tuttuklarını zannederlerken yeni sorunlara meydan verdiklerini de algılayamıyorlar, anlayamıyorlar. Koro halinde boş konuşmaları bırakıp esas şunlara cevap verin. Madem bu işlemler gerekli ve temizdi, neden Kasım ayından bu yana durdunuz? Şeffaf olmayan her yöntem yolsuzluğun bir türüdür Sayın Bakan. Göğsünüzü siper ettiğiniz bu zihniyet en temel ilkeleri çiğnerken, sizin yapmanız gereken ‘Merak etmeyin kimsenin yüzünde kar maskesi yoktu’ diye sözde teselli cümleleri sarf etmek değildir. 

YOK ÖYLE SIVIŞIP KAÇMAK

Eski bakanlarına toz kondurmayacaklar diye millet bunların önce suskunluklarına sonra şarlatanlıklarına katlandı aylarca. Türlü yalanlarla; kasada duruyor, pandemide kullandık, cari açığı finanse ettik, masallarıyla avutulmaya çalışılmadı vatandaşlarımız.  Bu rezervleri bugünkü kur düzeyinden tekrar Merkez Bankamıza kazandırmanın maliyeti yaklaşık 250 milyar liradır. Başka bir deyişle ortada en az 256 milyar liralık bir kamu zararı vardır. Ülke iktisadi açıdan yangın yerine dönmüş, bunlar ‘Yolsuzluk değildir talimat verilmedi’ savunmalarıyla siyasetlerini kollamanın derdine düşmüşler. Yok öyle iki cümle ile sıvışıp kaçmak. 

PES Kİ NE PES

Tam bir utanç vesikası bu açıklama. Bizler bakanlığın açıklamasını okumaktan utanıyoruz. Hanımefendi böyle bir açıklamayı yapmaktan utanmıyor. Mesele rakamlar, meblağ değil. Sizin işlediğiniz hiçbir cürmün hesabının sorulmayacağını düşünüyor olmanız. Herkes biliyor ki sistemik bir bataklık bu. Buzdağının görünen yüz sadece. Pes ki ne pes."