Yüksekdağ: Tüm ülkeye el koymak için yasa çıkarıyorlar

Yüksekdağ: Tüm ülkeye el koymak için yasa çıkarıyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Sur'daki kamulaştırma kararını eleştirdi. Yüksekdağ, "Bütün bir ülkeye el koymak için yasa çıkarıyorlar. Bize düşen, yaşam alanlarına en güçlü şekilde sahip çıkmaktır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. 
Yüksekdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle:
"- HDP her zaman ateş altında yürüyen bir parti oldu. Ancak HDP’yi oluşturan çokluk, yani bizler biat etmeyen, teslim olmayanlarız.
- Direnen halkların önünde hiçbir yol duramaz, bu yollara kurulan hiçbir bariyer de bizim yürüyüşümüze engel olamaz.
- Temmuz ayından bu yana Türkiye’nin 7 ilinde uygulanan ablukalarla aslen kamu yıkımı yapıldı, 700 sivil katledildi.
- Bakın Silopi’de sokağa çıkma yasağı tekrar başladı. Oysa, Başbakan Silopi’de siyasi şov yapmıştı. Demek ki sorun böyle çözülmüyor.
- Sur’da yıktıkları binaları kepçelerle Dicle kıyısına döküyorlar, harfiyatın içinden parçalanmış kadın cenazesi çıkıyor!
- Bizden susmamızı bekliyorlar, bu zulmü onaylamamızı bekliyorlar. Asla! Asla boyun  eğmeyeceğiz!
 Kamulaştırma değil, askerileştirme ve ranta oturma siyaseti uygulanıyor. AKP’nin müteahhitleri sıraya girmiş durumda.
- Cumhurbaşkanı diyor ki, "Yıllardır Sur’u yıkmayı hayal ediyordum." Ama onun Sur için kurduğu hayal, çok yakında kabusa dönüşecek
- Peşinde oldukları sadece Sur’un rantı değil, Sur’un ruhu ruhu. Kamulaştırma halkın tarihini, kültürünü gasp etme siyasetidir.
- Bütün bir ülkeye el koymak için yasa çıkarıyorlar. Bize düşen, yaşam alanlarına en güçlü şekilde sahip çıkmaktır.
- İktidar, savaşa yatırımla, milli gelirde kara delikler oluşturdu. Milli gelir 80 milyar dolar küçüldü. Savaşın maliyeti 120 milyar dolar.
 - Cumhurbaşkanı fezlekeler için “Milletvekilliğinizin bitmesini mi bekleyeceğim” dedi. Acelesi var. Daha Saray’a ek bina yaptıracak.
- Yasama dokunulmazlığı, halkın meşruiyetidir. Bize bunu halkların mücadelesi verdi. Sen oyla seçildiysen biz de oyla seçildik.