YURT cesaret demek: Gerçeği açıklayan tek gazete!

YURT cesaret demek: Gerçeği açıklayan tek gazete!

Türkiye, 31 Mart'ta adeta yerel seçimlere kitlendi. Anadolu Ajansı'nın manipülasyonuna rağmen Türk medyasında bir tek YURT gazetesi gerçeği okuyucularına duyurmayı başardı 

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın büyük başarısını yaşayarak gördü. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Antalya, Adana gibi şehirleri kazanmayı başaran Millet İttifakı geceye adeta damga vurdu. 

Anadolu Ajansı, AKP'nin adaylarını yüksek oy oranında başlatarak gösterse de bu fark eridi ve illerde CHP'nin adayları büyük bir başarı kazandı. 

İstanbul'da ise CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP'nin adayı Binali Yıldırım arasında kıyasıya rekabet yaşandı. AA'nın verilerinde Yıldırım, İmamoğlu'nun 3-4 puan önünde olarak gösterilse de fark 2-3 bin oy bandında düştüğü andan itibaren veri akışını kesti. 

Ancak YURT'a ulaşan verilere göre İstanbul'u İmamoğlu'nun kazandığı belliydi. Bu durum İmamoğlu'nun birçok kez ekranların karşısına geçip açıklama yapmasıyla da görüldü. 

AA'nın veri akışını kesmesine ve Yıldırım'ı önde göstermesine rağmen Türkiye'de sadece YURT gazetesi seçimleri İmamoğlu'nun kazandığını yazdı. 

Türkiye'de sadece YURT gazetesi, 1 Nisan 2019 baskısında 'Halk kazandı, adam kaybetti' manşetiyle okuyucularına ulaştı.