RTE'nin istediği kıvama geliyor Türkiye

"Benim karnım doysun da kim olursa olsun" vatandaşın öngördüğü olmasa da yaşadığı ekonomik model bu. Bu yüzden koalisyon tartışmaları çok da umurunda değil. Siyasi parti liderlerinin olası bir "erken seçim"de mevcut durumu koruyarak ya da daha fazla sandalye kazanarak çıkıp çıkmayacakları konusu da "parçalı bulutlu" olduğundan hayatımız yüzyıllardır olduğu gibi yine "ertelenmiş" durumda. Yeni seçilen milletvekillerinin durumu ise daha vahim. Tüm sülalece gittikleri mecliste bir taraftan rozetlerini takarken yüzlerine yansıyan "ya erken seçim olursa" kaygısı açıkça okunuyor.

Neyse ki AKP hükümeti giderayak yasaların birinin içine "yemin” ettikleri andan itibaren özlük haklarını yani emekliliklerini güvence altına alan maddeyi koymuş. Bu süre eskiden iki yıl vekillik koşuluna bağlanmıştı ama yine de daha Ankara’ya yerleşmeden yeni bir seçim sürecine girmek yani eve dönmek zor gelir. Bu yüzden "liderlerine koalisyon için tam yetki" vermiş  de olsalar içlerinden "hükümet kurulsun da nasıl kurulursa kurulsun" diye düşündükleri kesin.

Her akşam ekran başında olası koalisyon hesapları haberlerini dinleyen "hane halkları" ise yavaş yavaş "Bu memlekette bir şey değişmez." bezginliğine çoktan düştü bile. Çünkü görüyor ki ne seçim süreci ne sonrası umut vermedi. Elektrik, su, doğal gaz paraları eve artarak gelmeye devam ediyor. Ev kiraları ödeme zamanı göz açıp kapayıncaya kadar geliyor. Şişmiş banka kartları borçları ve her gün bankalardan gelen "Ne zaman ödeyeceksiniz?" mesajları yine insanı canından bezdiriyor. Üniversiteye giden veya gidecek olan çocuklarının masraflarını bile düşünmek istemiyor vatandaş. Bütün bu sıkıntıları unutmak için tiryakisi yapıldıkları tv dizileri de yetmiyor artık. Aile fertleri birbirlerine daha yüksek sesle konuşmaya başladı. Yani ne "RTE' nin yasal sınırlar içine çekilmesi." ne "HDP'nin kiminle ortak olacağı" ne de "seçimlerin tekrarlanması" kahve sohbetleri dışında kimseyi bağlamıyor. Kısaca 17-25 Aralık açılmasın diye yapamayacağı hiçbir şey olmayan RTE'nin istediği kıvama geliyor Türkiye.

Önceki ve Sonraki Yazılar