Avrupa'da günlük Covid-19 vaka sayısında yeni artış

Avrupa'da günlük Covid-19 vaka sayısında yeni artış

Almanya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 19 bin 54 vak'ası tespit edilmesi ile günlük vak'a sayısında yeniden rekor kırıldı. İtalya’da korona virüs salgınında günlük vaka sayılarındaki rekor artış devam ediyor. Ülkede son 24 saatte 31 bin 84 yeni vaka tespit edildi.İngiltere'de korona virüs salgınında son 24 saatte 24 bin 405 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 989 bin 745'e yükseldi.

Avrupa'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında artan vak'aların önüne geçilemiyor. Almanya'da Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 19 bin 54 yeni korona virüs vak'ası tespit edildiği, toplam vak'a sayısının 501 bin 648'e yükseldiği bildirildi. Son 24 saatte tespit edilen 19 bin 54 vak'a ile ülkede bir günde kaydedilen vak'a sayısında rekor seviyeye ulaşıldı. Ülkede aktif vak'a sayısının ise 149 bin 448'e yükseldiği aktarıldı.

Açıklamada virüs nedeniyle son 24 saatte 103 kişinin hayatını kaybettiği, toplam ölü sayısının 10 bin 452'ye yükseldiği belirtildi. Salgının başlangıcından bu yana virüsü yenerek sağlığına kavuşanların sayısı 352 bin 200 olarak açıklandı.

Öte yandan Almanya'da en son dün açıklanan 18 bin 681 vak'a sayısı ile rekor seviyeye ulaşılmıştı.

İtalya'da günlük vaka sayılarındaki rekor artışlar sürüyor. İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, son 24 saatte 31 bin 84 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 647 bin 674'e ulaştığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 199 kişinin virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 38 bin 321'e yükseldiği aktarıldı.

Bakanlık, ülkedeki aktif vaka sayısının 325 bin 786'ya yükseldiğini, bin 746 kişinin yoğun bakımda tedavi altında olduğunu açıkladı. Ülke genelinde son 24 saatte 215 bin 85 kişiye Covid-19 testi yapıldı. İtalya'da bugün tespit edilen vaka sayısı ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı.

“Bulaşma endeksini hızını kırmak gerekiyor”

İtalya Yüksek Sağlık Kurumu Başkanı Silvio Brusaferro yaptığı açıklamada, bir haftalık korona virüs verileri değerlendirmesinde ülkedeki virüs bulaşma endeksini “endişe verici” olarak nitelendirdi.

Ülke çapında RT bulaşma değerinin 1,7'ye yükseldiğini belirten Brusaferro, "Bütün bölgelerde değer Rt1'in anlamlı şekilde üzerinde ve de artmaya devam ediyor. İnsanlar arasında fiziksel temasın kesilerek sağlık sistemi üzerindeki baskıyı düşürecek tedbirler gerekiyor, buna temel ihtiyaçların dışında olan her türlü aktivitenin durdurulması da dahil" dedi.

Avrupa'da Covid-19 salgınında vaka ve can kayıpları artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, korona virüs salgınında son 24 saatte 24 bin 405 yeni vakanın tespit edildiği, toplam vaka sayısının ise 989 bin 745'e ulaştığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 274 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 46 bin 229'a yükseldiği aktarıldı.

Korona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla ülke çapında ulusal tecritten kaçınarak kademeli yerel kısıtlamalar uygulayan İngiltere hükümeti, her gün yerel kısıtlamaların uygulandığı bölgelerdeki kısıtlamaları ağırlaştırmaya devam ediyor. Dün Oxford şehrinde yarından itibaren kısıtlamaların "orta" seviyeden "yüksek" seviyeye taşınacağını duyuran hükümet, bugün Batı Yorkshire bölgesinin Pazartesi gününden itibaren en yüksek seviye kısıtlamalara geçeceğini duyurdu. Yaklaşık 2,3 milyon kişiye ev sahipliği yapan Batı Yorkshire bölgesinde, Leeds ve Bradford gibi şehirler bulunuyor. En yüksek seviye yerel kısıtlama kuralları gereğince bölgedeki barlar, yetişkinlere yönelik oyun merkezleri, bahis dükkanları kapatılacak. Aynı haneden olmayan kişilerin iç veya dış mekanlarda toplanmaları yasaklanacak.