Coronathon’un kazananı 'Medibook'

Coronathon’un kazananı 'Medibook'

Türkiye’nin ilk Coronathon’unu Teknopark İstanbul şirketi Invenoa kazandı.

Covid-19 salgınının yarattığı sorunlara sosyal ve lojistik anlamda yenilikçi çözümler üretmek hedefiyle 21-24 Mart tarihleri arasında Türkiye’nin ilk Coronathon etkinliği düzenlendi. 1000’e yakın başvuru alan Coronathon’da katılımcılar takımlar oluşturarak webinar oturumları ve mentor destekleriyle fikirlerini geliştirdiler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, TOBB-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, İstanbul Sağlık Kümelenmesi ve İTÜ Çekirdek gibi kuruluşların öncülüğünde düzenlenen Coronathon’da Teknopark İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Invenoa; geliştirdiği Medibook projesiyle birinciliği elde ede ederek 20 bin TL’lik destek almaya hak kazandı.

COVID-19 salgını nedeniyle hastaneye gidemeyen ve kronik hastalığı/takibi olan kişilere uçtan uca bulundukları noktadan görüntülü olarak sağlık hizmeti sağlayan bir e-sağlık platformu olan Medibook aynı zamanda karantinadaki hastaların da veri takibini yapabiliyor.