Dünyaca ünlü kalp cerrahı, meslektaşlarına sert çıktı: Hiç kalp krizi görmemişler!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı, meslektaşlarına sert çıktı: Hiç kalp krizi görmemişler!

Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kalbinizin Sesini Dinleyin” yürüyüşü ve semineri Bakırköy’de gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Bingür Sönmez, meslektaşlarına "Hayatında hiç kalp krizi görmemiş meslektaşlarımız, kolestrol ilaçları kullanmayın diyor" şeklinde tepki gösterdi.

Kalp sağlığına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğin Bakırköy Belediye Başkanlığı binasından Yenimahalle’de bulunan Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’ne kadar olan yürüyüş bölümüne,  Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, dünyaca ünlü kalp-damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Bakırköy Belediye Tiyatroları sanatçıları ve yüzlerce Bakırköylü katıldı.

 Yürüyüşün ardından gerçekleşen seminere de konuşmacı olarak Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Kardiyolog Dr. Hüseyin Çelebi katıldı.

"HALKIMIZI BİLİNÇLENDİRMEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’nde her gün 16 branşta yaklaşık 650-700 hastaya tedavi hizmeti sunduklarını belirterek, “ Sunduğumuz tedavi hizmetlerinin yanı sıra halkımızı bilinçlendirmeyi de çok önemsiyoruz. Çok farklı branşlarda uzman hekim arkadaşlarımız Bakırköylüleri aydınlatıyor. Bugün de konusunda dünyada çok önemsenen Prof. Dr. Bingür Sönmez’i misafir ediyoruz. Kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla çalışmalarımız devam edecek” dedi.

"KALBİNİZE NE VERİRSENİZ KARŞILIĞINI İYİ YA DA KÖTÜ ALIRSINIZ"

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ardından konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Bingür Sönmez de şunları ifade etti: “ Kalbinize ne verirseniz karşılığını iyi ya da kötü alırsınız. Şeker hastalığı, yüksek kolesterol, sigara, ailede kalp hikayesi , hareketsiz yaşam, yaşam tarzı olumsuzluğu, stresli yaşam varsa kalp-damar hastalığı riskiniz oldukça yüksektir. Antigripal ilaçların kalp ve damar sağlığı açısından oldukça olumsuz yan etkisi olduğunu unutmayın. Ayrıca son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan enerji içeceklerinin içindeki yüksek kafeinden dolayı nabzını yükseltir ve kalbinize, damarlarınıza zarar verebilir.”

"KOLESTEROL SEVİYENİZ YÜKSEKSE İLAÇLARINIZI KULLANMAYA DEVAM ETMELİSİNİZ"

Prof. Dr. Bingür Sönmez ayrıca kolesterol seviyesi yüksekse mutlaka kolesterol ilaçlarının kullanılması gerekir diyerek isim vermeden bazı meslektaşlarını (Prof. Dr. Canan Karatay)eleştirerek,” Meslek yaşamında kalp krizi vakası görmemiş bir-iki doktor kolesterol ilaçlarını kullanmayın diyor. Bu kesinlikle yanlıştır, eğer kolesterol seviyeniz yüksekse ilaçlarınızı kullanmaya devam etmelisiniz. Doktorunuza güvenin” şeklinde konuştu.

Kardiyolog Dr. Hüseyin Çelebi de kalp sağlığı üzerine genel aydınlatıcı bilgileri verdikten sonra kalbi duran bir vatandaşa nasıl doğru kalp masajı ve solunum desteği verileceğini uygulamalı anlattı.