Eklem  rahatsızlıklarının tedavisinde bir ilk

Eklem rahatsızlıklarının tedavisinde bir ilk

Biomet Ar-Ge Grubu, Prof. Dr. Metin Bülbül önderliğinde Gıda ve Tarım Bakanlığı’ndan onaylı S1 Glukozamin’i üreterek Türkiye’de önemli bir başarıya imza attı. Bitkisel glukozamin eklem romatizması, kireçlenme ve menisküs rahatsızlığı yaşayan birçok eklem hastasına umut oldu.

Türkiye’de de yaklaşık 15 milyon insanın önemli sağlık problemleri arasında yer alan eklem rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmak üzere, bu rahatsızlıkları doğrudan hedefleyen ve tedaviye odaklanarak iyileşme sürecini hızlandıran Glukozamin maddesi üzerine yapılan uzun soluklu araştırmalar sonuç verdi. Kendisinin de eklem rahatsızlıkları konusunda yaşadığı sorunlar nedeniyle, bu rahatsızlıkların tedavi sürecindeki sorunları yakından tanıyan Prof. Dr. Metin Bülbül önderliğinde gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar sonucunda, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek sıvı ve bitkisel formda glukozamin maddesi üretildi. Bitkisel glukozamin birçok eklem hastasına umut oldu.

Glukozamin Nedir?

Dünya çapında birçok bilimsel araştırmaya konu olan ve eklem rahatsızlıklarının tedavisindeki etkisi bilinen glukozamin, insan vücudunda kemikler ve kıkırdak arasındaki dokuyu oluşturan temel bir madde. Bu madde zamanla, vücudun deforme olması sonucunda dokular tarafından yeterli seviyede üretilmiyor. Bu nedenle eklem rahatsızlığı yaşayanlar tarafından takviye olarak kullanılması gerekiyor.

Dünyada üretilen glukozamin, endüstriyel boyutlarda domuz, tavuk, köpekbalığı, karides ve yengeç gibi hayvansal kaynaklardan elde ediliyor. Glukozamin, Avrupa’da uzun yıllardır eklem romatizması, kireçlenme, kıkırdak doku hastalıklarının tedavisinde ilaç veya takviye olarak kullanılıyor. Ayrıca, glukozamin sodyum (Na) ve potasyum (K) tuzlarının sülfat bileşikleri şeklinde elde ediliyor. Bu şekilde üretilen glukozaminin, kalp, diyabet ve tansiyon hastaları tarafından kullanılması ise önerilmiyor.

Kireçlenmeye iyi gelen Glukozamin ürününün etkileri hakkında detaylı bilgi için:

https://www.biometilac.com/kireclenmeye-ne-iyi-gelir/ bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Prof. Dr. Metin Bülbül ve Biomet Ar-Ge Grubu’nun Kapsamlı Araştırmalarının Başarılı Sonucu: S1 Glukozamin

Biyokimya ve ilaç etkileşimleri alanında bilimsel araştırmalar yapan, doğal ilaçların sentezi ve biyoaktivitelerin incelenmesi konusunda uzmanlığı bulunan Prof. Dr. Metin Bülbül, 2009 yılında başlatmış olduğu çalışmaların sonucunu almanın, haklı gururunu yaşıyor. 2008 yılında kendisine de romatoid artrit teşhisi koyulan Prof. Dr. Metin Bülbül, özellikle kalp, diyabet ve tansiyon hastalarının da rahatlıkla kullanabileceği bitkisel bir tedavi yöntemi üzerine odaklanarak gerçekleştirdiği çalışmalarında sonuç elde ederek, milyonlarca eklem hastasına müjde verdi.

Bimoet Ar-Ge Grubu çatısı altında 2014 ve 2018 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmalarda, Prof. Dr. Metin Bülbül, Türkiye’de bir ilke imza atarak sıvı ve bitkisel formda glukozamin hammaddesi elde etti. Dünyada birçok akredite laboratuvar ve klinik ile ortak deney çalışmaları yürüten Biomet, frenk üzümünden bitkisel olarak glukozamin üreten ilk ve tek firma olma unvanınıda da kazandı.

Frenk Üzümünden Üretilen S1 Glukozamin, Eklem Rahatsızlığı Yaşayan Herkes Tarafından Kullanılabilir

Diyabet, tansiyon ve kalp hastalarının da rahatlıkla kullanabileceği, eklem rahatsızlıklarına çare olan S1 Glukozamin, frenk üzümünden elde edilen bitkisel bir ürün. Kan şekeri değerlerini etkilemeyen, kalp sağlığına herhangi bir zararı olmayan ve tansiyonu yükseltmeyen Glukozamin, kan glukoz oranında değişim yaratmadığı için kilo alma riskine de sebep olmuyor.

Kıkırdak yapı üzerinde onarıcı etkisi bulunan S1 Glukozamin, eklem ağrısının yaşanmasına neden olan sertleşen ve yıpranan eklem dokusunu onarıyor. S1 Glukozamin diz, omur gibi eklemlerde oluşan deformasyonun giderilmesini de sağlıyor. Biomet Ar-Ge Grubu’nun deneyimiyle, kapsamlı araştırmalar neticesinde üretilen bitkisel ve sıvı glukozamin takviyesi, dünya ilaç sektöründe önemli bir konumda bulunan Japonya’da Gıda Araştırma Laboratuvarı’nda da test edilerek etkisini ispatlıyor.

Türkiye’de Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından onaylanan S1 Glukozamin, tamamen bitkisel oluşu, hayvansal ve kimyasal bir içeriğe sahip olmaması nedeniyle vegan kullanımda da herhangi bir yan etki endişesi olmadan tercih ediliyor.

Biomet Ar-Ge Grubu, Prof. Dr. Metin Bülbül Önderliğinde Yeni Başarılar için Araştırmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

İnsan bedenindeki protein yapıların sağlığı üzerinde da araştırmalar yapan Prof. Dr. Metin Bülbül, vücuttaki deformasyonların önlenmesi amacıyla ayrıca kolajen üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor. Biomet Ar-Ge Grubu ile Türkiye’de ilaç sektöne güvenilir ve etkili kolajen kompleksini sunmak için yapılan çalışmalar sonucunda üretilen WeCollagen, bu çalışmaların ürünü olarak dikkat çekiyor. Balık kolejini kullanılarak elde edilen WeCollagen, doku yenileme konusunda oldukça etkili bir içeriğe sahip. WeCollagen’in etkili içeriğinde; yaşlanmayı önleyici Koenzim Q10, Biyotin, D- E ve B grubu vitaminleri, C vitamini, Hyaluronik Asit ve etkili bir besin kaynağı olarak bilinen arı sütü bulunuyor.