Obezite tedavisinde 'yapay zekâ'

Obezite tedavisinde 'yapay zekâ'

Novo Nordisk ve Noom işbirliği ile obeziteli kişilere yönelik dijital sağlık çözümleri geliştirilecek.

Dijital sağlık danışmanlığı şirketi Noom ile küresel sağlık şirketi Novo Nordisk, obezite bireylerin yaşamını kolaylaştırmakiçin iş birliğine gitti. Obeziteli bireylerin yaşamlarını iyileştirmek amacıyla kilo yönetimi ve eğitime odaklanan dijital sağlık çözümleri konusundaki bu iş birliğinden, ilk olarak ABD’de de yaşayan obeziteli bireyler yararlanabilecek. Alışkanlık değişikliği, kilo yönetimi ve eğitime odaklanan dijital sağlık çözümleri konusunda yapılacak iş birliği 8 aylık bir pilot programın devamı olacak.

Novo Nordisk Başkan Yardımcısı Camilla Sylvest, “Obeziteli kişilerin kilo vermeleri ve verilen kiloyu korumaları yönünde eğitip güçlendireceğine ve sağlıklı yaşamalarını sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Noom kurucularından CEO Saeju Jeong ise “Bir yılı aşkın bir süredir Novo Nordisk ekibiyle beraber 4 binden fazla obeziteli bireyle çalıştık. İşe yarayan çözümleri birlikte test ederek, bilimsel bir tedavi planı çerçevesinde sürdürülebilir çözümlerle destekleyeceğimizi biliyoruz” diye konuştu.