Serinlerken bunlara dikkat

Serinlerken bunlara dikkat

 Günlük hayatın ve iş yaşamının yoğunluğunun yanında birde bahar ve yaz aylarında bazı günler üzerimize kâbus gibi çöken sıcaklarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kimi zaman mevsim normalinde kimi zaman ise bazı hava akımlarıyla gelen bu sıcaklar hem günlük hayatımızı çekilmez bir hale getirir hem de iş yaşamımızdaki verimimizi oldukça düşürür. İşte tam da bu zamanlarda ihtiyaç duyduğumuz şeydir klima ve vantilatör. İhtiyaç kapasitemize ve kullanım amacımıza bağlı olarak bu iki üründen birisini tercih ederiz elbette. İster evde ister iş yerlerinde ve hatta araçlarımızda dahi klimalara oldukça ihtiyaç duyarız. Hangi marka ve modelde olursa olsun klimalar her zaman diğer soğutucu ve serinletici ürünlerden daha fazla soğutur ve serinletir. Özellikle vantilatör ile aşılmaya çalışılan sıcak günlerin harareti klima ile çok daha hızlı ve güçlü bir şekilde hayatımıza adeta lüks katar. Çok çeşitli model renk ve çeşitlerde klimalar birçok firma tarafından teknolojinin son gelişmelerinden de faydalanarak seri üretimleri gerçekleştirilmektedir. Eviniz bir odasını ya da ofisiniz serinletmek klimalar sayesinde sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Klimalar dış üniteleri aracılığıyla doğadan aldıkları havayı çeşitli filtreler ve teknolojik parçalardan geçirerek ve en sonunda gerekli serinletmeyi ve soğutmayı yaparak split’ in yerleştirildiği odaya havayı verir. Bu filtreleme ve soğuma esnasında havanın kalitesi asla düşürülmez. Kaliteli havayı aynı zamanda serin bir hava akımına dönüştürerek günlerinizi ve iş veriminizi artırmanızda yardımcı olur. Özellikle kalabalık çalışılan ortamlarda normal hava sıcaklığının yanı sıra kalabalığın vermiş olduğu hararet klima kullanımını zaruri hale getirmektedir. En gelişmiş klima teknolojilerini kullanarak iş yerinizdeki verimliliği kat ve kat artırmak sizin elinizde.

Klima Alırken Dikkat Edilmesi Önemli Hususlar

Her nerede kullanılacak ise kullanılsın ister evde ister iş yerlerinde fark etmez, aldığınız veya klimalardan minimum elektrik sarfiyatıyla maksimum serinletmeyi almanız çok önemlidir. Bu sebeple klimanın yapımında, tasarımında ya da içerisinde barındırdığı teknolojik özellikleri alırken en ince ayrıntısına kadar incelemeniz gereken hususlardır. Az veya çok bu ürünleri alırken belirli bir bedel ödersiniz. Bazen büyük iş yerleri için çok büyük kapasiteli birden fazla klima veya soğutma sistemine ihtiyacınız olur. Ve bu ihtiyacınızı karşılamak adını büyük paralar ödemeniz gerekir. İşte tam da burada verdiğiniz paranın ve harcadığınız zamanın karşılığını almalısınız. Öncelikle kullanacağınız alanın fiziki durumuna göre alacağınız klimanın kapasitesini belirlemeniz gerekmektedir. Çünkü 10 m² bir odanın soğutulması ile 20m² bir odanın soğutulması için farklı kapasitelerde klimalara ihtiyaç duyarsınız. İkinci aşama ise klima tipini belirlemektir. Temelde dört çeşit klima tipi vardır bunlar Duvar Tipi, Taşınabilir, Salon Tipi ve Kaset Tipi’dir. Kullanacağınız mekânın fiziki yapısına göre bu özelliğe de karar vermeniz gerekir. Üçüncü aslında en önemli aşama ise marka ve fiyattır. Bütün özellikleri aynı olsa da klima fiyatları markadan markaya değişiklik göstermektedir. Klimalar üretilirken her markanın kendine özgü teknolojileri ve bir geliştirme tarzı vardır. Kimi markalar tamamen soğutmaya odaklıyken kimi markalar ise odaya salınan havanın kalitesini de göz önünde bulundurarak geliştirir ve üretir. Özellikle uzun zamanlar geçirdiğiniz bir yerde klima kullanmayı düşünüyorsanız soğutma yaparken kaliteli hava ile soğutmayı yapan klimaları tercih etmelisiniz. Tüm bu kıstaslar göz önüne alınarak tercih edilen klimanın belki de en önemli ayrıntısı da harcadığı elektrik enerjisidir. Hem sağlıklı hem de tasarruflu klimalar hayat kalitenizi artıracaktır.

Klima Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kimileri için lüks kimileri için ihtiyaçtır klima. Her ne için olursa olsun sahip olduğunuz klimanın kullanımında çok dikkat gerektiren ölçütler vardır. Öncelikle klimanın açık olduğu ortamlarda dışarıdan hava giriş çıkışı olabilecek her türlü açıklıklar kapatılması gerekir. Klima ne kadar yüksek kapasiteli olursa olsun serinletme yaptığı alanda dışarıdan hava girişi var ise mekân gerektiği kadar serinlemeyecektir. Sadece serinlememekle kalmayıp o da sıcaklığı artacağı için klima ekstra performansla çalışacağından elektrik tüketimi artacaktır. Hem elektrikten hem de klima performansından tasarruf etmek birkaç basit kurala bağlıdır. Küçük çaplı bir klimayı asla soğutma kapasitesinden daha büyük bir odaya yerleştirmemeniz gerekir. Eğer böyle bir yanlış yapıldıysa klimanın çalıştığı oda asla gerektiği kadar serinlemeyecektir. Aynı şekilde yüksek kapasiteli bir klima kapasitesinin çok altında kalacak şekilde bir odaya da yerleştirilmemelidir. Hal böyle olursa küçük çaplı odalarda gereğinden fazla soğuma yapılacağından odada bulunanların sağlığı tehlikeye girebilir. Klimalar uzun zamanlar çalışarak odayı soğutur. Bu soğutma esnasında dışarıdan aldığı havayı bir dizi işlemden geçirerek odaya bırakır. Belirli bir süre sonra klima bu işlemleri yaptığı parçaların bakıma ihtiyacı olacaktır. Hatta bazı parçaların değişmesi gerekecektir. Hangi marka ve modelde klima kullanırsanız kullanın, kullanım talimatlarında belirtilen periyodik bakımlarının zamanı geldiğinde yapılması çok önemlidir. Özellikle mevsim girişlerin kesinlikle bakımları aksatılmamalıdır. Gerekli bakımları yapılmayan klimalar yeterli performansla çalışmayacaktır. Odanızı serinletmeyen klima bir elektrik sarf eden bir alet olmaktan öte gidemeyecektir. Her üründe olduğu gibi klimanızın montajından sonra yetkili servis elemanlarının tavsiyelerine uyulması kullanım kılavuzunda yazan tüm talimatlara tastamam riayet edilerek kullanılması gerekir. Bu kurallara uygun kullanımda maksimum verimi alabilirsiniz.

Klima Modelleri Özellikleri ve Fiyatları

Klima sektörü Türkiye gibi yazları kavurucu ve bunaltıcı sıcaklık ortalamalarıyla geçen bir ülkede oldukça gelişmiş ve gelişmeye devam etmektedir. Birçok firma her geçen gün klimaların en yüksek performans ve en düşük enerji tüketimiyle en güzel tasarımlı klimaları üretmekte ve geliştirmektedir. Bütün bu araştırma geliştirme çalışmaları sayesinde çok çeşitli klimalar kullanıcıların satışına sunulmuştur. Genellikle evlerde kullanılan Duvar tipi klima en çok tercih edilen klima tipidir. Evlerin salon, yatak odası, mutfak, çocuk odası ve küçük ofis tarzı iş yerleri için idealdir. Odanın eşit bir şekilde serinletileceği bir noktaya split montajı yapılır. Belirli bir kapasiteyle çalıştıklarından dolayı oldukça sesiz çalışma özelliğiyle karşımıza çıkar. Bir diğer klima tipi ise mobil yani taşınabilir klimadır. Adından da anlaşılacağı üzere genel olarak birkaç tekerlek ile hareket ettirilebilen ve dış ünitesi olmayan klimalardır. Çok büyük alanlar için uygun olmayan bu ürün pencere kenarlarına yakın alanlarda kullanılabilmektedir. Çünkü hava ve su tahliye hortumlarının dışarıya verilmesi gerekmektedir. İş dünyasında bolca kullanılan klima türü ise salon tipi klimadır. Restoranlar, otelle, camiler gibi insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde kullanılmaktadır. Düşük enerjiyle yüksek performans sağlayan bu klimalar günden güne daha fazla tercih edilmektedir. Son olarak kaset tipi klimalar bulunmaktadır. Genellikle tavana montajı yapılan bu klimaların en büyük avantajı kullanıldığı alanda herhangi bir yer kaplama durumu söz konusu değildir. Bu klimalar diğerlerinin aksine dört farklı yöne soğuk hava üfleme özelliğine sahiptirler. Bu özellikleri sayesinden kullanıldıkları odalar veya salonlar ne kadar büyük olursa olsun dengeli bir soğutma sağlar. Klima fiyatları ve tüm bu özellikleri bir arada bulabileceğiniz Mitsubishi klima çeşitlerini güvenle alabilirsiniz.