''Aman Başkan Duymasın'' oyununa Malatya'da sahne verilmedi

''Aman Başkan Duymasın'' oyununa Malatya'da sahne verilmedi

Ankara Birlik Tiyatrosu’nun ‘Aman Başkan Duymasın’ oyunu Malatya’da kriz yarattı. Muzeffer İzgü’nün ünlü eseri Aman Başkan Duymasın Malatya’da oynayacak sahne bulamıyor.

Kongre Kültür Merkezi tarafından oyunun sahneleneceği tarihte ‘tadilat’ yapılacağı gerekçesiyle ret alan ABT, Halk Eğitim Merkezi’ne başvuru yaptı.Başvuruyu değerlendiren Battalgazi Milli Eğitim Müdürlüğü, ”Tiyatro senaryosu müdürlüğümüz bünyesinde kurulan eser inceleme komisyonu tarafından incelenmiş olup, söz konusu tiyatronun belirtilen salonda oynanması uygun görülmemiştir” yanıtını verdi. Skandal olarak nitelendirilen bu yanıta CHP cephesinden tepki geldi.

Yasaklama kararını sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bugüne kadara Türkiye’nin değişik şehirlerinde defalarca oynanan Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı, ‘Aman Başkan Duymasın’ oyununun Malatya’da yasaklanması Malatya için yüz kızartıcı bir durumdur. Türkiye’nin en ünlü yazarlarından Muzaffer İzgü’nün eserini kurdukları komisyon eliyle inceleyip, eserin oynanmasına izin vermeyenler, kraldan çok kralcı olup, ‘başkan duyar’ diye korkularını açığa çıkarmıştır.Korku imparatorluğunun son örneği Malatya’da karşımıza çıkmıştır” dedi. Ağbaba, Arguvan, Arapgir ve Hekimhan'daki salonlarımızda oyunu oynatabileceklerini açıkladı.