Anadolu Ateşi Aspendos'tan kopmak üzere

Anadolu Ateşi Aspendos'tan kopmak üzere

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Aspendos Arena'nın arazi sahibi ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle taşınmanın gündemde olduğunu söyledi

Anadolu Ateşi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Antalya'da, Anadolu Ateşi gösterinin 18 yıl önce Aspendos Antik Tiyatrosu'nda başladığını söyledi. 2008 yılında 2 bin yıllık antik tiyatronun restorasyon işlemlerinin gündeme gelmesinden sonra faaliyetlerini durdurduklarını belirten Erdoğan, bunun üzerine Belkıs Mahallesi'nde kiraladıkları alanda 5 bin kişilik sahne inşa ederek gösterilerini sürdürmeye devam ettiklerini söyledi. Anadolu Ateşi'nin gösterilerini 11 yıldır 'Aspendos Arena' adını verdikleri bu sahnede yaptıklarını ifade eden Erdoğan, mal sahibiyle yaşanan kira anlaşmazlığı nedeniyle tahliye tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Eskiden mısır tarlası olan bir yeri kiraladıklarını ve burada çalışmaya başladıklarını anlatan Erdoğan, "Arsa sahibinin uzlaşmaz tutumu yüzünden tıkanma noktasına geldik. Arsa sahibi tarafından hiçbir önerimize olumlu yaklaşılmadı. Tahliye davası açtı ve şubat ayında duruşma görülecek. Bu tiyatronun durumu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi'nin bilgisi var. İstendiğinde bir çözüm bulunabilir. Çözüm de şu olabilir; buranın kültür sanat alanı olarak ilan edilmesi, kalıcı hale gelmesini istiyoruz. Buradan sadece Anadolu Ateşi faydalanmıyor. Antalya turizmi, Türkiye turizmi de faydalanıyor" diye konuştu.