Bir oyun daha mı yasaklandı?

Bir oyun daha mı yasaklandı?

‘Aman Başkan Duymasın’ adlı tiyatro oyununun 15 Aralık tarihli Malatya gösterimi, salon tadilatı gerekçesiyle iptal edildi.

Muzaffer İzgü’nün yazdığı, Ankara Birlik Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Aman Başkan Duymasın’ adlı oyun, 15 Aralık’ta Malatya Kongre Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda gösterilmek üzere etkinlik takvimine alındı. Yasal prosedürleri yerine getirilen oyun için 600 bilet satıldığı bildirildi.

Ancak Ankara Birlik Tiyatrosu yetkililerine, sahnede tadilat yapılacağı söylendi ve oyunun perde açamayacağı bildirildi. Tiyatro yetkilileri, bu gelişme üzerine başka bir tarih talep etti. Ancak bu talebi de kabul görmedi. Organizasyonu düzenleyen Malatya Eğitim - Sen ile bilet alan yüzlerce tiyatrosever, çözüm bekliyor.

Oyunun yönetmeni Gül Göker, bu engelleme kararının ardından “Ne oynayalım beyler?” başlıklı bir açıklama yayınladı. Göker, “Kültür Kongre Merkezi Malatya halkı için açılmadı mı? Aynı salonda 11 Aralık’ta oyun var, 12 Aralık’ta oyun var, 17’sinde konser var, ama 15 Aralık’ta ‘Aman Başkanım Duymasın’ oyununun sergileneceği gün tadilat var… Siz inandınız mı? Ne oynayalım beyler? Bir liste verin onları oynayalım! Kentleri belirleyin, onların dışına çıkmayalım!” dedi.