Komik Opera yeniden İstanbul’da

Komik Opera yeniden İstanbul’da

Donizetti'nin "Komik Opera" özelliği ile dikkat çeken "Don Pasquale" Operası, Şubat ayında İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından yeniden sahneleniyor.

Donizetti'nin çoşkulu, naif, hayat dolu melodileri ve Michele Accursi'nin librettosu ile "Komik Opera" özelliği ile dikkat çeken "Don Pasquale" Operası, Şubat ayında İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından yeniden sahneleniyor.

"Don Pasquale" Operası, Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nin 2008 yılında açılışında sahnelendi. Don Pasquale’nin eğlenceli konusu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Rejisörü Recep Ayyılmaz’ın sıradışı mizansenleri ve cesur rejisi ile birleşen eserin orkestra şefliğini Zdravko Lazarov yapıyor. Eserde; dekor tasarımı Ferhat Karakaya, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu, ışık tasarımı Metin Koçtürk, koreografi Nil Berkan'a ait. Eserin koro şefliğini Paolo Villa yapıyor. Eserde Don Pasquale rolünü N. Işık Belen, Ali İhsan Onat; Ernesto rolünü Ahmet Baykara, Ufuk Toker; Norina rolünü Özgecan Gençer, Hale Soner; Dr. Malatesta rolünü Hasan Çelik, Alper Göçeri; Noter rolünü M.Tükel Acar, Utku Bayburt dönüşümlü olarak oynuyorlar. "Don Pasquale" Operası 14-15-18-19-21-22 Şubat 2020 tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak.