
'Özveri'li insanlar neden sevilmez!
Psikolog ve tiyatro sanatçısı Filiz Coşkuner, 'Özveri' adlı tiyatro oyunu ile 20 Aralık'ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.
Ayla Algan’ın yönettiği, Filiz Coşkuner'in yazdığı, oynadığı ve koreografisini hazırladığı, dans, müzik ve görüntülerle güçlendirilen tek kişilik oyun, 20 Aralık 2019 tarihinde saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.
Gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak hazırlanan tiyatro oyunununda, kitaplarında konu edindiği olaylarla karşılaşan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, 'Özveri' oyunu merkezine alan bir seminer düzenliyor. 'Özveri', bir tiyatro oyunu üzerine hazırlanan ilk seminer olma özelliği taşıyor.
'Özveri' adlı tek kişilik oyun, özverili insanların yaşamımızdaki yerini sorguluyor. Aynı zamanda psikolog olan Filiz Coşkuner sekiz yıldır sahnelediği oyun hakkında “özverili insanların çığlığı” vurgusunu yapıyor.
Oyun konusu:
Oyunda, Filiz Coşkuner teyzesinin yaşamından yola çıkarak, özverili insanların hayallerini, hayal kırıklıklarını, duygularını; yaşamdaki daha doğrusu diğer insanların yaşamlarındaki yerlerini sorguluyor. Çocukluğundan itibaren görev duygusuyla yetiştirilen, dışlanan ya da kendini öyle hisseden, insanların onu sevmesi için sürekli özveride bulunan ama hiç sevilmeyen bir karakter. Ölümünden sonra da özveride bulunduğu insanların yaşamlarındaki yerini görüyor. Yaşamının hesaplaşmasını yapıyor.
Yazan: Filiz Coşkuner
Yöneten: Ayla Algan, Filiz Coşkuner
Oynayan: Filiz Coşkuner
Görüntü: Ersin Erçin
Hareket Düzenlemesi: Sevi Algan Babaoğlu
Koreografi: Filiz Coşkuner
Görüntü - Efekt uygulama: Sim Yeremyan
Işık Uygulama: Hakan Polacanlı
Süpervizör: Ayla Algan